Министерство на вътрешните работи се ангажира да осигури 250 500

...
Министерство на вътрешните работи се ангажира да осигури 250 500
Коментари Харесай

С 250 500 лв. санират сградата на Областната дирекция на МВР във Варна

Министерство на вътрешните работи се ангажира да обезпечи 250 500 лв. по план за енергийно саниране на постройката на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Варна. Това стана ясно на днешното съвещание на ПК " Собственост и стопанство ".
Проектът за енергийна успеваемост на постройката на полицията на ул. " Цар Калоян " № 2 се финансира по Оперативна програма " Региони в напредък " 2014 - 2020 година Предвидена е безплатна помощ, с която ще бъдат покрити само наложителните енергоспестяващи ограничения, както и ограниченията по градивно подсилване и обезпечаване на налична архитектурна среда. Останалите ремонтни действия, които би трябвало да се извършат по и в постройката, не се финансират по програмата. За тях следва да се обезпечи лично финансиране, каквото Министерство на вътрешните работи се ангажира да даде.

Водещата страна по плана е Община Варна, а нейни сътрудници са отрасловото министерство и Държавната организация " Технически интервенции ", които имат права на благосъстоятелност върху обекта. В началото на годината сред трите страни беше подписано съглашение за партньорство за осъществяване на плана.

Общинските съветници от ПК " Собственост и стопанство " дадоха единодушието си да се промени тристранното съглашение, като в него се впише поетото обвързване за лично финансиране от страна на Министерство на вътрешните работи.

След осъществяването на строително-монтажните работи ще се реализира високо равнище на енергийна успеваемост в обновената постройка. Освен че ще се понижи потреблението на сила, ще се обезпечат и по-добри условия на труд за чиновниците на дирекцията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР