Министерство на вътрешните работи оказа финансова подкрепа на децата на

...
Министерство на вътрешните работи оказа финансова подкрепа на децата на
Коментари Харесай

МВР помогна на 92 деца на загинали и ранени полицаи

Министерство на вътрешните работи оказа финансова поддръжка на децата на починали и потърпевши чиновници на Министерство на вътрешните работи.  

Подпомаганите от благотворителната акция на министерството 92 деца получиха по 300 лв. по случай пролетните празници. На седем от тях, завършващи междинното си обучение, бяха преведени и по 700 лв.
 
Средствата са набрани в границите на Националната благотворителна акция за подкрепяне на децата на починалите и потърпевшите при осъществяване на служебните отговорности чиновници от системата на Министерство на вътрешните работи.

По 300 лв. получиха всички 92 деца, подпомагани от самодейността към днешна дата. Финансовата помощ във връзка пролетните празници стана допустима с помощта на всички донори, които са опора в всекидневието на децата, споделящи обща орис.

Традиция е всяка година част от набраните средства да бъдат заделени за децата от акцията, които приключват междинното си обучение. През 2020 година на седем зрелостници – девойки и момчета от градовете Велико Търново, Кърджали, Кюстендил, Разград, Смолян, София и Стара Загора - бяха преведени по 700 лв..

Благороден жест в дни на тествания направи чиновник на Второ районно управление (на МВР) – Столична дирекция на вътрешните работи към децата на своите сътрудници, жертвали себе си в името на служебния дълг. Полицаят, работещ на първа линия в изискванията на изключително състояние, подари за акцията на Министерство на вътрешните работи самостоятелната си премия в размер на 650 лв., обезпечена от държавното управление.

Благодарим на всички хора, засвидетелствали своята поддръжка с SMS-и и финансови дарения, и на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, които ежемесечно подаряват средства от заплатите си. Дори и в сложни дни, със своята безкористност трансформират добротата в деяние и грижа към момчетата и девойките на служителите на реда и пожарникарите, завещали ни образец за героизъм.
 
Националната благотворителна акция за подкрепяне на децата на починалите и потърпевшите при осъществяване на служебните отговорности чиновници от системата на Министерство на вътрешните работи се реализира под патронажа на министъра на вътрешните работи Младен Маринов. Средствата се набират целогодишно посредством изпращане на sms на номер 1866 за клиентите на А1, Telenor и Vivacom или посредством гласово позвъняване на 090051866 за клиентите на Vivacom. Цената на късото известие е 1 лева (без ДДС), а на гласовото позвъняване - 0.99 лева (без ДДС). Средства могат да се прeвеждат и по единната банкова сметка с IBAN: BG71 BNBG 9661 3000 1462 01, BIC: BNBG BGSD, Българска Народна Банка, Централно ръководство. Натрупаните суми се разпределят сред фамилиите на потърпевши и починали по време на осъществяване на служебните отговорности чиновници от системата на Министерство на вътрешните работи.
 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР