Министерство на външните работи на Република Китай протестира след като

...
Министерство на външните работи на Република Китай протестира след като
Коментари Харесай

Нов опит на Пекин да засегне Тайван

Министерство на външните работи на Република Китай стачкува откакто Китай се опита да изолира тайванските студенти от присъединяване на ревюто на храни в университет в Унгария.

Университетът в Деберцен, Унгария провежда годишния си интернационален ден на храните на 3 май тази година, като предложения всички свои студенти от общо 113 страни да основат свои щандове и да продават гастрономически изкушения, присъщи за родните им места.

Разбира се, Китай не остана безразличен и незабавно възрази против присъединяване на Тайван в програмата, което докара до недопускането на екипа от островната нация на събитието.

Студентите алармираха тайванското посланичество в столицата Будапеща, което на собствен ред изиска про-тайвански настроени публични лица от унгарските ръководещи да се свържат с университета.

В резултат на това на студентите от Република Китай въпреки всичко им бе разрешено да вземат участие в събитието, създавайки личен щанд с името „ тайванска храна “.

От Министерство на външните работи на страната обявиха, че сходни дейностите от страна на Пекин демонстрират какъв брой надалеч е готово да стигне китайското държавно управление в устрема си да низвергне Тайван, налагайки позицията си, че островната страна може да съществува единствено като неразделна част от Китай.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР