Министерство на външните работи докладва, че са изпратени и дори

...
Министерство на външните работи докладва, че са изпратени и дори
Коментари Харесай

Безпрецедентен брой машини за вота в чужбина - 539

Министерство на външните работи рапортува, че са изпратени и даже получени съвсем всички бюлетини в секциите в чужбина, доставени са и съвсем половината от машините за гласоподаване.

Иван Кондов, ръководител на работна група " Избори " заяви, че са признати методическите инструкции и обучителни материали и приканва всички членове на СИК да се срещнат с тях. Съгласно член 33 от ИК декларацията се приема, без значение къде е попълнена. Целта е да се предотврати напрежение в ЦИК.

Понеделник ЦИК ще има образование за 400 индивида, командировани за изборите. На уеб страницата на страницата са оповестени всички адреси, само че защото от време на време се постанова смяна, Министерство на външните работи прикани сънародниците в чужбина да си ревизират адресите на уеб страницата на ведомството.

С три сови решения ЦИК е назначила и огромна част от членовете на СИК. Остават контактите от партиите.

Калин Анастасов, зам.-председател на групата добави, че в 301 места зад граница ще се гласоподава с машини, в 238 ще има по две, 63 ще са с една машина. Общият брой машини е невиждан - 539. Голяма част от тях пътуват, в това число и за Турция. За Съединени американски щати и Англия са получени изборните бюлетини във всички 775 секции.

Най-големият брой машини са 220 в Турция, в 112 секции ще има машинно гласоподаване, в Англия - 51 секции със 71 машини, 45 в Германия с 81 машини.

Външно министерство подсигурява самостоятелен избирателен развой в Турция, а обучаването на членовете на СИК в прилежащата страна стартира в понеделник.

От Министерство на външните работи споделиха и религиозна вест - изпратен е кръщелен купол за потребностите на храма " Св. Климент Охридски " в Брюксел с благопожелание за прилагане и положително.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР