Министерство на външните работи докладва, че са изпратени и дори

...
Министерство на външните работи докладва, че са изпратени и дори
Коментари Харесай

Безпрецедентен брой машини за вота в чужбина - 539

Министерство на външните работи рапортува, че са изпратени и даже получени съвсем всички бюлетини в секциите в чужбина, доставени са и съвсем половината от машините за гласуван е.

Иван Кондов, ръководител на работна група " Избори " заяви, че са признати методическите инструкции и обучителни материали и приканва всички членове на СИК да се срещнат с тях. Съгласно член 33 от ИК декларацията се приема, без значение къде е попълнена. Целта е да се предотврати напрежение в ЦИК.

Понеделник ЦИК ще има образование за 400 индивида, командировани за изборите. На уеб страницата на страницата са оповестени всички адреси , само че защото от време на време се постанова смяна, Министерство на външните работи прикани сънародниците в чужбина да си ревизират адресите на уеб страницата на ведомството.

С три сови решения ЦИК е назначила и огромна част от членовете на СИК. Остават контактите от партиите.

Калин Анастасов, зам.-председател на групата добави, че в 301 места зад граница ще се гласоподава с машини, в 238 ще има по две, 63 ще са с една машина. Общият брой машини е невиждан - 539. Голяма част от тях пътуват, в това число и за Турция. За Съединени американски щати и Англия са получени изборните бюлетини във всички 775 секции.
 Разкриват 755 секции в чужбина за вота на 2 октомври
Разкриват 755 секции в чужбина за вота на 2 октомври

Министерство на външните работи изпраща 525 машини за гласоподаване зад граница

Най-големият брой машини са 220 в Турция, в 112 секции ще има машинно гласоподаване, в Англия - 51 секции със 71 машини, 45 в Германия с 81 машини.

Външно министерство подсигурява самостоятелен избирателен развой в Турция, а обучаването на членовете на СИК в прилежащата страна стартира в понеделник.

От Министерство на външните работи споделиха и религиозна вест - изпратен е кръщелен купол за потребностите на храма " Св. Климент Охридски " в Брюксел с благопожелание за прилагане и положително.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР