Министерство на туризма заличава вписването на 21 туроператора от Националния

...
Министерство на туризма заличава вписването на 21 туроператора от Националния
Коментари Харесай

21 туроператора губят право да извършват дейност

Министерство на туризма заличава вписването на 21 туроператора от Националния туристически указател (НТР). Причината е, че сдруженията не са дали наложителна застраховка „ Отговорност на туроператора “, което е категорично изискване за осъществяване на туроператорска активност.
Нови ограничения против неточните туроператори От началото на годината от националния туристически указател са заличени 42 компании поради липса на застраховка
От ведомството оповестяват още, че компаниите-нарушители се намират в София, Варна, Пловдив, Несебър, Поморие и с. Горна Малина.

Заличените сдружения ще бъдат оцветени в алено в регистъра, с цел да могат потребителите по-лесно да получават информация дали туроператорът е правилен.
Туристическото министерство заличава 118 туроператори от националния указател През предходната година общо издадените заповеди за преустановяване на активността по искане на туроператора са 7
Определен е интервал от две години, през който заличените сдружения нямат право да декларират регистрация за осъществяване на туроператорска активност.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР