Министерство на туризма ще номинира свой представител за член на

...
Министерство на туризма ще номинира свой представител за член на
Коментари Харесай

Министерство на туризма ще има представител в УС на НАПОО

Министерство на туризма ще номинира собствен представител за член на Управителния съвет (УС) на Националната организация за професионално обучение и образование (НАПОО) за мандата 2022-2026 година

Законът на професионалното обучение и образование (ЗПОО) планува УС на НАПОО да се състои от ръководител и 24 членове, от които по осем представители имат страната, националнопредставените организации на работодателите и на служащите и чиновниците. Мандатът на членовете на УС е четиригодишен, като половината от членовете се сменят по квоти на всеки две години.

Според Правилника за активността на НАПОО Министерството на образованието и науката и Министерството на труда и обществената политика би трябвало да имат наложително по двама представители, а Министерството на здравеопазването – един.

Останалите три министерства, които би трябвало да предлагат свои представители за членове на УС на организацията за всеки идващ мандат, се дефинират от Министерския съвет. През 2022 година изтича мандатът на Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията. Другите две министерства, които имат членове в УС на НАПОО с мандат до 2024 година, са Министерството на стопанската система и Министерството на земеделието, храните и горите.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР