Министерство на туризма потвърди, че не е изплатило парите на

...
Министерство на туризма потвърди, че не е изплатило парите на
Коментари Харесай

Проданов се оправда за задълженията към хотелите, настанили украинци

Министерство на туризма удостовери, че не е изплатило парите на хотелите, които настаниха украинци при започване на рецесията.

Ведомството се оправда в публична позиция, че обработва голям масив от данни на участниците по първата Програма за прилагане на филантропична помощ за лица, търсещи краткотрайна протекция.

„ Извършва се обзор и на заявки с корекции и неотчетени нощувки от предходни интервали, защото би трябвало да се завършват всички заплащания за осъществени услуги до 31 май т.г., когато изтече програмата. Целта е да няма ощетени места за настаняване, взели участие в Програмата за филантропична помощ. Контролът се реализира посредством описи, предоставени от Държавна организация за бежанците, Гранична полиция и Национална организация за приходите. Трябва да се регистрира фактът, че до 15 април регистрите на ЕСТИ отчитаха украинските жители посредством паспортите на лицата. След тази дата наложително се отразява персоналният номер на чужденеца, по който се регистрират нощувките. Това събитие изиска спомагателни инспекции.

Документите за заплащане са готови от Министерство на туризма и е въпрос на време след решението на Министерския съвет да се извърши превод на дължимите суми към хотелиерите и местата за настаняване. Министерството на туризма се отнася с изключителна отговорност към изключителната обстановка, в която се постанова да работи. И в нито един миг забавянето не се дължи на субективни аргументи “, се споделя в дългото пояснение.

То срещна неодобрението на някогашния министър Николина Ангелкова от ГЕРБ.

„ Каква смяна донесе държавното управление на „ смяната “ в туризма ни? Вместо страната да подкрепя бранша в рецесията, секторът подкрепя страната. Министерството на туризма е на заем при хотелиерите към този момент месеци наред. Над 60 дни няма заплащане към тях за настанените украински бежанци, с обезпечена нощувка и изхранване. Настаняването на бежанците в частните хотелски бази излиза, че е на вересия! “, написа тя.

„ За дължимите налози, нарасналите разноски за ток, горива и инфлацията, обезпечени с общително подпомагане на държавното управление в оставка обаче отстъпки и помощ няма. Програмата за настаняване на бежанците, която беше гордостта на „ смяната “ се сгромоляса с гръм и тропот, само че заплашва да докара до непостижими за бизнеса загуби.
Историческа по мащаб нелепост от страна на ръководещите е:
Че единствено с голи обещания може да се развива туризъм;

Вицепремиер и министър на финансите да твърди, че секторът е чудесно финансиран без работеща нито една мярка за това;

Започваш реклама в чужбина през месец юни, без ясна тактика и то за сегашния летен сезон.

Това държавно управление в оставка усъвършенства всевъзможни върхове за липса на успеваемост. Мандат на Българска социалистическа партия единствено ще подпечата продължение на тези нездравословни за страната политики по всички браншове “, написа Ангелкова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР