Министерство на туризма налага глоба на концесионера на плаж Смокините-север

...
Министерство на туризма налага глоба на концесионера на плаж Смокините-север
Коментари Харесай

Глобиха концесионера на плаж Смокиня

Министерство на туризма постанова санкция на концесионера на плаж " Смокините-север " поради нарушена целокупност на плажната линия. след информация в медиите за нарушение на целостта на дюни на плажа. Неустойката е в размер на 5% от годишното концесионно заплащане за 2021г. или сумата 3856,55 лева
При осъществената на 14.04.2021 година инспекция на място от чиновници на ведомството е открито, че по цялата си дължина плажната линия е с нарушена повърхнина от следи на верижна техника. В южната част е завършен правоъгълен сектор, където повърхността е заравнена – хоризонтална, като са завършени точни и равностоящи контури на бразди от пясък. Отнетият пясък от този изравнен сектор е изравнен във тип на насип, неестествено облегнат върху пясъчните дюни.
 Концесионерът на Смокиня отхвърля да е унищожавал дюни Концесионерът на Смокиня отхвърля да е унищожавал дюни
Подравняване на плажната линия – няма унищожени дюни и съм подготвен да го потвърдя. Това съобщи концесионерът на плаж Смокиня Иван Алек...
Констатирането на неестествено положение на морския плаж след прекосяване на верижна техника съставлява неспазване на екологичните правила, свързани с запазване на естествения ландшафт по метод и със средства, недопускащи нездравословно влияние, необратими промени и увреждане.
Задължение на Министерството на туризма е да следи по какъв начин се съблюдават договорите за концесия и наем на морските плажове през цялата година. Проверяват се и неохраняемите линии. При определяне на нарушавания и неспазване на законодателството се постановат безкомпромисни санкции.
Министерството на туризма работи в съдействие с всички оторизирани институции и контролни органи и приканва навреме да бъде осведомено при всевъзможни подозрения за осъществяване на непозволени дейности на територията на морските плажове.
Сигнали за нередности на плажа могат да бъдат подавани на телефон 02/ 90 46 833, както и на имейл [email protected].
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР