Министерство на транспорта обяви процедура за оперативен лизинг на два

...
Министерство на транспорта обяви процедура за оперативен лизинг на два
Коментари Харесай

Златко Златев: Може да закупим още един хеликоптер за планинско спасяване

Министерство на превоза разгласи процедура за действен лизинг на два хеликоптера с цялото здравно съоръжение към тях и подготвени и лицензирани водачи. Идеята е да се подписа контракт със сертифициран оператор по Европейската организация за полети ХЕМС, сподели шефът на Държавния авиационен оператор генерал-майор Златко Златев. По думите му Министерството на превоза може да закупи още един хеликоптер за планинско избавяне.

След като хеликоптерите дойдат в средата на годината, уповавам се да има претенденти и да бъде определен подобен оператор. Идеята е, откакто проработи тази система и приемем първи хеликоптер, да стартираме да я надграждаме. Сега ще проработи от две оперативни бази. И идната година, откакто пристигна вторият, ще станат четири, след това и шест, изясни ген.-майор Златев.

По думите му всички сертифицирани европейски оператори, според Регламент 965 на Европейския съюз, имат право да аплайват. Финансовите параметри са заложени до 28 млн. лева за три години, само че Златев се надява сумата да бъде по-малка. След като се подписа контракт с оператора, той ще стартира работа още на идващия ден.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР