Министерство на транспорта и съобщенията и Национална компания Железопътна инфраструктура“

...
Министерство на транспорта и съобщенията и Национална компания Железопътна инфраструктура“
Коментари Харесай

Подписан е договорът за финансиране на проекта за модернизация на жп линията от Волуяк до Драгоман

Министерство на превоза и известията и Национална компания „ Железопътна инфраструктура “ подписаха контракт за финансиране на план „ Модернизация на жп линия София – Драгоман – сръбска граница, жп сектор Волуяк – Драгоман – фаза 1 “.

Отпуснатата финансова помощ е в размер на 166,2 млн. лв., които ще бъдат обезпечени от ОПТТИ 2014-2020.

Решение на Министерски съвет от началото на тази седмица дава зелена светлина на Управляващия орган на оперативната стратегия да подписа контракта преди утвърждението на плана от Европейската комисия, което се чака доникъде на годината. Целта е определените реализатори на двата лота – Волуяк-Петърч и Петърч-Драгоман, да започват навреме строителството, което би трябвало да завърши до края на 2023 година Планираните действия включват рационализация и отчасти удвояване на железопътната линия в 34-километровия сектор от Волуяк до Драгоман.

Втората фаза на плана, която планува създаване на системи за сигнализация и телекомуникации и ERTMS, е включена в Програма „ Транспортна съгласуваност “ 2021 – 2027. След края на двете етапи, трасето ще разрешава скорост от 160 км/ч за пътнически влакове и 120 км/ч за товарните.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР