Министерство на транспорта е предало на МВР папки с доказателства,

...
Министерство на транспорта е предало на МВР папки с доказателства,
Коментари Харесай

Министър Събев: Обещахме, че ще наложим закона

Министерство на превоза е предало на Министерство на вътрешните работи папки с доказателства, в това число и свидетелски показания, за злоупотреби в превоза. Тези папки съдържат безапелационни доказателства, че страната е ощетена. Имаме задоволително доказателства, множеството са персонални показания, които предадохме на Министерство на вътрешните работи за да реши до каква степен е нарушен държавния интерес. Това съобщи в утринния блок на bTV отрасловият министър .
Всичко по тематиката: Арестът на Бойко Борисов 125
По думите му в досиетата има данни за злоупотреби с европейски средства, както и подправено присъединяване в търгове. Събев отхвърли да даде детайлности, само че добави, че би следвало да има следствени дейности.

Относно ареста на Борисов, Горанов и Арнаудова Събев разяснява, че вътре в ръководещата коалиция няма потребност да се дават пояснения.

Още когато се заехме с тази коалиция, бяхме наясно с какво ще се срещнем. Беше явно, че имаме две задания – да градим и да търсим правдивост. Ние обещахме, че ще наложим закона. Че ще има нулева корупция и пристъпихме към деяние. Събирахме тези доказателства, само че с цел да може те да се прегледат, би трябвало някой да повдигне обвиняване, след което съдът да има решение. Ние действаме редовно, неотклонно и праволинейно в посока, която сме дали обещание, изясни министър Събев.

Той даде образец какво значат изчезналите 575 млн. лв. без Данък добавена стойност, за които е следствието.

,,Това са влаковете и вагоните, които чакаме да получим посредством европейска помощ. Това е цената на колите за спешна помощ, от които биха имали потребността жителите във всички градове в интервала на пандемията``, уточни той.

Разбира се, Бойко Рашков направи всичко допустимо да се съберат доказателства и да стартира това следствие. Трябва тези дейности да са прецизни. Ако имаме работеща прокуратура, тази тематика нямаше да бъде тематика, посочи още Събев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР