Министерство на правосъдието скъсява срока за получаване на българско гражданство

...
Министерство на правосъдието скъсява срока за получаване на българско гражданство
Коментари Харесай

Министерство на правосъдието скъсява срока за получаване на българско гражданство

Министерство на правораздаването съкратява периода за приемане на българско поданство с година и половина. Това разгласи като приоритет правосъдният министър Цецка Цачева Цецка Цачева Данговска е министър на правораздаването. Родена е на 24 май... към профила по време на конференция.

Цачева уточни, че се планува по едно и също време с подаване на документите за придобиване на българско поданство, да се насрочва и по този начин наречената анкета или чуването на претендента. "Провеждането на това изявление се оказва, че е съществена причина за забавянето. Разчетите сочат с 1,5 година да бъде понижен срокът за придобиване на българско поданство при съблюдаване на всички законни условия и условия за това ", посочи Цачева.

Тя посочи, че се плануват и редица облекчения за жителите, които са свързани главно с противопоставяне на похищения върху компании, търговски сдружения. Обсъжда се въвеждането на наложително уведомяване посредством sms при смяна в партидата на комерсиалното сдружение, осъществявано от Агенцията по вписванията. По думите на Цачева и в този момент съществува такава опция, само че тя не е наложителна.

Поетият ангажимент и приоритет на държавното управление за понижаване на административната тежест за жителите и бизнеса е обвързван на първо място с издаването на удостоверение за съдимост. Цачева посочи, че към този момент са подготвени с смяна на Наредба 8 за електронните служебни свидетелства за съдимост. Набелязани били и над 70 закона, които следва да бъдат променени.

Относно признатия приоритет в управническата стратегия на държавното управление за провеждането на председателството на Съвета на Европейски Съюз, правосъдният министър посочи, че към този момент има работни групи за главните досиета, които ще бъдат обсъждани у нас, свързани със основаването на Европейската прокурорска работа, определянето на прокурорите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР