Министерство на правосъдието подаде сигнал до прокуратурата днес за фалшифицирани

...
Министерство на правосъдието подаде сигнал до прокуратурата днес за фалшифицирани
Коментари Харесай

МП със сигнал до прокуратурата за фалшификации за българско гражданство

Министерство на правораздаването подаде сигнал до прокуратурата през днешния ден за фалшифицирани документи на претенденти за българско поданство.

Съветът по поданство при Министерство на правораздаването е открил случаи, в които в производствата по българско поданство са употребявани подправени публични документи, с които се удостоверява основанието за натурализация, а точно български генезис, пишат от министерството.

Експертни информации, направени в Националния институт по криминалистика при Министерството на вътрешните работи, са открили, че в съответни преписки на претенденти за българско поданство по натурализация са показани подправени документи, в които има вписана българска националност на прогресивен родственик.
 17 отнети златни паспорта - на жители от Русия, Казахстан, Египет
17 отнети златни паспорта - на жители от Русия, Казахстан, Египет

50 000 са висящите преписки за българско поданство, регистрира Крум Зарков

Кандидатите са подали персонално молбата за натурализация , дружно с нормативно изискуемите документи, съгласно Закона за българското поданство.

" С оглед събитието, че са показали едно и също лице за контакти в България, считаме че е допустимо то да е съпричастно към снабдяването им с употребяваните подправени публични документи, които са употребявани за придобиване на българско поданство при извънредно облекчените условия от закона ", написа още в писмото.

Сигналът от министър Зарков е изпратен за преценка за вероятно реализиране на сформира на закононарушения по член 308 или член 316 от Наказателния кодекс.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР