Министерство на правосъдието (МП) се присъединява към , предложена от

...
Министерство на правосъдието (МП) се присъединява към , предложена от
Коментари Харесай

Славов обеща подкрепа за възстановяване на справедливостта и трибунал за военните престъпления в Украйна

Министерство на правораздаването (МП) се причислява към, препоръчана от президента на Украйна Володимир Зеленски като част от опитите за слагане на завършек на войната и реализиране на мир. Това разгласи правосъдният министър Атанас Славов на конгрес с присъединяване на представители на дипломатическите задачи в България. Информация за изявлението му беше публикувана от пресцентъра на Министерство на правосъдието. Институцията поддържа точка 7 от формулата, която касае възобновяване на справедливостта.

" България поддържа интернационалните начинания, които целят решаването на военния спор и въздаването на правдивост. Ние също по този начин поддържаме основаването на интернационален арбитражен съд, който да проверява закононарушенията против човечеството и военните закононарушения в Украйна, както и Международния център за гонене на закононарушението експанзия ", разяснява Славов. Той означи, че България е и от страните, включили към регистъра на вредите от войната на Русия в Украйна, иницииран от Съвета на Европа.

Правосъдният министър сподели още, че все още в страната ни живеят огромен брорй украинци, които бягат от войната и съветската окупация. Той съобщи също, че българската прокуратура може да инициира престъпно следствие и да сплоти старания с европейските магистрати, с цел да се съберат доказателства, които да бъдат употребени по време бъдещи интернационалните каузи.
 В Малта към 70 страни разискват формулата за мир на Зеленски
В Малта към 70 страни разискват формулата за мир на Зеленски

Пробив в БРИКС: Бразилия, Индия и ЮАР вземат участие, само че не и Китай

" Това, което не сме създали още, само че е мой специфичен ангажимент, е следствието съгласно така наречен универсална пълномощия на българската наказателноправна система на закононарушенията против човечеството и закононарушенията на експанзия ", уточни Славов, като добави, че е инициирал диалози с и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов за започване на такива следствия , каквито са стартирали в разнообразни европейски страни.

Атанас Славов означи също, че Министерство на правосъдието работи по законопроект за промени в Наказателния кодекс, в който се планува да бъде записано като състав характерното закононарушение " експанзия ". Очаква се планът да бъде показан за разискване в идващите месеци.

Министърът на правораздаването планува в околните месеци да посети Украйна като част от проектите за усилването на връзките сред двете страни в региона на правораздаването. Целта е да се усъвършенства обмяната на опит по тематики като правосъдната промяна, промените на институциите за дейно противопоставяне на корупцията и гарантиране независимостта на съда.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР