Министерство на отбраната представи информация за бойната техника на сухопътни

...
Министерство на отбраната представи информация за бойната техника на сухопътни
Коментари Харесай

Министерство на отбраната представи бойната техника за парада на 6-ти май

Министерство на защитата показа информация за бойната техника на сухопътни войски, която ще бъде показана на военния церемониал на 6 май - Ден на Храбростта и празник на Българската войска.

Лек автомобил с нараснала проходимост брониран " Мерцедес " G 270FB-6, Предназначен е за превозване на персонален състав при осъществяване на бойни задания. Той има инсталиран люк с опция на завъртане на 360 градуса и застопоряване във всяко едно състояние. Може да се инсталира 7,62 мм и 12,7 мм картечница. Двигателят е вид - дизелов с оптималната скорост на придвижване 120 км/ч.

Бронираната машина " Хамър ". Предназначена е за превозване на персонален състав при осъществяване на бойни задания, наблюдаване, и конвоиране на механизираните формирования. На машините се инсталира 7,62мм картечница. Двигателят е 6,5 литров дизелов с турбокомпресор. Мощността му е 190 конски сили, който развива оптималната скорост от 110 км/ч.

Бойна бронирана колесна машина " Comando select ". Предназначена е за превозване на екипажа на машината и механизираното поделение при осъществяване на бойни задания. Въоръжението е една 12,7мм. картечница " Браунинг М2 диаметър 50 ", сдвоена с 40мм автоматизиран гранатомет МК 19 и оборудване за изстрелване на 76мм. димни гранати. Машините разполагат с 6- цилиндров дизелов мотор с турбокомпресор. Максималната скорост на придвижване е 100 км/ч. Притежават висока степен за балистична и противоминна отбрана на екипажа. Бойните машини " Comando select " са доставени за контингента ни в Афганистан по Програмата за задгранично военно финансиране (FMF) на Съединени американски щати.

Бойна бронирана колесна машина " Guardian ". Предназначена е за превозване на екипажа на машината и механизираното поделение при осъществяване на бойни задания. Въоръжението е една 12,7мм. картечница " Браунинг М2 диаметър 50 ", сдвоена с 40мм автоматизиран гранатомет МК 19 и оборудване за изстрелване на 76мм. димни гранати. Машините разполагат с 6- цилиндров дизелов мотор с турбокомпресор. Максималната скорост на придвижване е 100 км/ч. Притежават висока степен за балистична и противоминна отбрана на екипажа. Бойните машини " Guardian " са употребявани до 2012г. от контингентите ни в Афганистан.

Бронетранспортьор БТР-60 ПБ МД-1. Оборудване със модерни дизелови мотори и автоматизирани скоростни кутии. Въоръжението е с 14,5 мм куполна картечница с прицелна далекобойност - 2000 м и 7,62 мм картечница с прицелна далекобойност - 1500 м. Екипажът на машината е от 7-9 души с десант. Развива оптималната скорост на придвижване 80 км/ч, а при корабоплаване 9-10 км/ч.

152 мм оръдие гаубица Д-20. Предназначена е за заличаване на артилерийски и други огневи средства на съперника. Има следните характерности: тегло в походно състояние - 2,6 тона, тегло в бойно състояние 2,7 тона, с план от 10 души. Максималното разстояние на стрелбата 17 400 м и скорострелност 4 изстрела в минута.

Реактивна система за залпов огън БМ-21 " ГРАД ". Предназначена е за заличаване и подавяне на живата мощ, огневите средства и опорните пунктове на съперника. Установката има 40 направляващи, като залпа от 40 снаряда се прави за 20 секунди. Разчетът е от 6 души. Максималното разстояние на стрелбата е 21 км.

122 мм самоходна минохвъргачка Б1 - 10 " Тунджа ". Предназначена е за подавяне и заличаване с навесен огън живата мощ и огневите средства на съперника, както и за разрушение на полевите му отбранителни системи. Машината е бронирана от плаващ вид и разполага с четири души екипаж.

122 мм самоходна гаубица 2С-1 " Гвоздика ". Предназначена е за подавяне и заличаване на живата мощ и огневите средства на съперника, разрушение на полеви уреди, почистване на проходи в минни полета и битка с танкове, артилерия и коли на съперника. Разполага с екипаж от 4 души. Максималната отдалеченост на стрелбата е 15 200 м.

Бойна машина на пехотата БМП-23. Бойната машина е бронирана, верижна от плаващ вид с екипаж от трима души и седем души десант. Въоръжението е 23 мм автоматизирано оръдие и 7,62 мм картечница сдвоена с оръдието. Максималната скорост на придвижване на машината е 62 км/ч, а при корабоплаване 5 км/ч. В боекомплекта машината разполага с противотанкова двуканална система за ръководство 9П135М и установка за изстрелване на снаряди.

Бойна машина на пехотата БМП-1. Бойната машина е бронирана, верижна, плаваща, с екипаж от трима души и седем души десант. Въоръжена е с 73 мм гладкостволно оръдие и сдвоена към него 7,62 мм картечница. Максималната скорост на придвижване е 65 км/ч, а при корабоплаване - 7 км/ч. В боекомплекта на машината е включен портативен противотанков управляем комплекс за битка с бронирани цели на разстояние от 500м до 3000м.

Танк Т-72, който е съществена бойна верижна машина на Сухопътните войски с мощно въоръжение, сигурна бронева отбрана и висока маневреност. Въоръжен е с 125мм. гладкостволно оръдие, сдвоено с 7,62мм. картечница и една 12,7мм. зенитна картечница. с бойно тегло 41 тона, екипаж - 3 души. Двигателят е с мощ 780 конски сили.

Тактически ракетен комплекс ТРК " Точка ". Предназначен е за поразяване на ракетни установки, пунктове за ръководство, летища, складове и високоточни оръжия на съперника. Далекобойността на ракетния комплекс е от 15 до 75 км. Разчетът е от четирима души.

Зенитно-ракетен комплекс " ОСА-АКМ ". Мощно огнево средство за отбрана на механизираните подразделения от ударите на въздушния съперник. Зенитно-ракетния комплекс " ОСА-АКМ " е самостоятелен и е най-модерният комплекс на въоръжение в Противовъздушна отбрана на Сухопътните войски. Той унищожава въздушни цели на дребни и междинни височини във всевъзможни метеорологични условия и в комплицирана радиоелектронна конюнктура. Комплексът унищожава цели на височини от 25 до 5 000 метра и на дистанции до 10 500 метра, движещи се със скорост до 500 метра в секунда. Има опция да обстрелва цел с две ракети по едно и също време. Разчетът му е от 5 души.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР