Министерство на околната среда и водите (МОСВ) даде разрешение трите

...
Министерство на околната среда и водите (МОСВ) даде разрешение трите
Коментари Харесай

Трите мечета, спасени край Доспат, заминават за реадаптация в Гърция

Министерство на околната среда и водите (МОСВ) даде позволение трите мечета, които бяха открити изоставени от майка си в региона на язовир „ Доспат “ , да заминат за реадаптация в гръцкия център „ Арктурус “.

Мечетата, които са на възраст към три месеца, бяха открити на 21 април т.г. край село Барутин, община Доспат . Те бяха настанени в Парка за танцуващи мечки „ Белица “ след избавителна акция, извършена от РИОСВ-Смолян и фондация „ Четири лапи “.

Организирано беше търсене на майката, бяха сложени фотокапани , екипи на РИСОВ-Смолян обхождаха регулярно региона, само че майката на мечетата не беше открита , оповестиха от министерството.
 
 Снимка: Четири лапи

С цел обезпечаване на условия за реадаптация на мечетата и последващото им връщане в природата , бяха осъществени контакти с гръцкото министерство на екологията и гръцкия центъра „ Арктурус “ , който има опит в реадаптацията на кафяви мечки.
 
Днес беше доказано настаняването на мечетата в този център, като превозването ще се реализира от фондация „ Четири лапи “, които досега поставят грижи за животните. Очаква се след осъществяване на акомодацията на мечетата, те да са подготвени за независим живот и да стане допустимо връщането им в природата.
 
 Снимка: Четири лапи

Акцията по избавяне и реадаптация на мечетата ще е първата по рода с у нас. Тя се реализира от екоминистерството, фондация „ Четири лапи “ и център „ Арктурус “.

Като цяло успеваемостта на повторната акомодация е мъчно предвидима и строго характерна. От значително значение е тя да стартира допустимо най-скоро. Предвид бързите и съответни дейности на способените органи, специалистите се надяват тя да реализира триумф.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР