Министерство на образованието и науката подготвя нова учебна програма, с

...
Министерство на образованието и науката подготвя нова учебна програма, с
Коментари Харесай

МОН се хвали с новата си програма за пътна безопасност

Министерство на образованието и науката приготвя нова образователна стратегия , с която цели да научи децата на пътна сигурност . Тя планува 56 часа в часа на класа и редица педагогичен обстановки в детските градини.

Предстоящите промени показа заместник-министърът на образованието Таня Михайлова по време на конференция, отдаден на тематиката за пътната сигурност.

С програмата се има за цел да се развият умения и компетентности на всички деца, най-честите аргументи за пътно транспортните катастрофи, по какъв начин се оказва първа помощ , насоки за учителите и други.

МОН се отнася отговорно към всяка една самодейност за обезпечаване на живота и здравето на децата.

" Никой не желае да има празна класна стая или сълзи в очите на дете, което е изгубило родителите си ", акцентира Михайлова и добави, че би трябвало да създадем пътищата по-сигурни.

" Заедно с " Пътна полиция ", Българския червен кръст (БЧК), Съюза на българските автомобилисти (СБА) и родителите би трябвало да покажем на децата, че детската сигурност на пътя е най-важна , прикани Таня Михайлова.

На конференцията участваха още ръководителят на Изпълнителна организация " Автомобилна администрация " Бойко Рановски, Иван Табаков от Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ), Главен контрольор Росен Рапчев от Главна дирекция " Национална полиция " (ГДНП).
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР