Министерство на културата назначи спешна проверка по сигнал на Националната

...
Министерство на културата назначи спешна проверка по сигнал на Националната
Коментари Харесай

Газов контейнер гръмна в Квадрат 500, проверяват дали са увредени картини

Министерство на културата назначи незабавна инспекция по сигнал на Националната изложба за повреда в едно от депата в постройката на " Квадрат 500 ", свързани със системата за пожарна сигурност, оповестиха от Министерството на културата.

 Мазилката на новия ”Квадрат 500 ” стартира да пада Виж още

Част от контейнерите са изпуснали неподвижен газ, което е задействало алармата на охранителната система. В момента екипи на Националната изложба, на Инспектората на Министерството на културата и представители на " Пожарна сигурност " записват събитията към случая. Има вреди, потърпевши са въздуховодите на инсталацията и фрагменти от окачения таван.

Аварията се е случила в едно от депата, съдържащо творби от началото на XX век. Няколко картини са паднали от стелажите и екип от реставратори изследва положението им сега.

Министерство на културата ще изчака окончателния отчет, като декларира готовността си да покрие възможните разноски, породени от случая. На този стадий не се чака от галерията да анулират изложения.

Това не е първата повреда в галерията. През януари 2017 година повреда на климатичната система  повреди няколко от най-ценните картини в " Квадрат 500 ". 

През февруари 2016 година - по-малко от година от откриването на музея и ремонт на постройката за 27 млн. лева,.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР