Министерство на икономиката отправя покана към всички публични институции -

...
Министерство на икономиката отправя покана към всички публични институции -
Коментари Харесай

Стартират Европейски награди за насърчаване на предприемачеството


М инистерство на стопанската система насочва покана към всички обществени институции - национални, районни и локални, с планове в поддръжка на предприемачеството, да вземат участие в състезанието Европейски награди за поощряване на предприемачеството . Допустими за присъединяване са и планове, осъществени посредством публично-частно партньорство сред обществените органи и неправителствени организации, университети, бизнес организации и представители на бизнеса. Проектите би трябвало да бъдат в региона на някоя от изброените по-долу категории и да имат две годишна история с маркиран прогрес.

Европейските награди за поощряване на предприемачеството са конкурс целящ да отличи най-успешните и истински планове, осъществени на национално, районно и локално равнище, в поддръжка на предприемачеството, предприемаческите умения, мислене и просвета, подобряването на бизнес средата, интернационализирането на бизнеса и ефикасното експлоатиране на ресурсите.

Конкурсът се организира годишно и има два стадия – народен и европейски. За да продължат присъединяване на европейския стадий, претендентите би трябвало първо да са минали сполучливо през селекция в личната си страна. На национално ниво, от българско жури под управлението на Министерството на стопанската система, ще бъдат отличени две кандидатури в две обособени категории, които ще бъдат наградени на специфична Церемония през месец юни 2019г. и ще получат право на присъединяване в европейския стадий на състезанието.

Крайният период за присъединяване в състезанието ще бъде продължен до 28-ми май 2019 година Формуляра за присъединяване и повече информация по отношение на регламента на състезанието ще откриете на интернет страницата на Министерство на стопанската система.

Категориите, в които се присъждат Наградите са:

- Насърчаване на предприемаческия дух;

- Инвестиране в придобиването на предприемачески умения;

- Подобряване на бизнес средата;

- Подкрепа на интернационализирането на бизнеса;

- Подпомагане развиването на „ зелени “ пазари и ефикасното експлоатиране на ресурсите;

- Награда за отговорно и интегриращо предприемачество.

Европейските награди за поощряване на предприемачеството се организират от 2006г. Над 3400 плана са взели участие досега и всички те са съдействали за основаването на хиляди нови компании. Целта на Европейската комисия е да възнагради и сложи във фокуса на общественото внимание най-значимите начинания и действия, подхванати на национално, районно и локално равнище, насърчаващи предприемачеството и дребния бизнес в Европа. В състезанието през 2018 година участваха 32 страни с 56 плана, които доближиха до европейския край.

Повече информация по отношение на Европейските награди за поощряване на предприемачеството и Формуляра за присъединяване ще откриете на интернет страницата на Министерство на стопанската система:

http://www.mi.government.bg/bg/themes/evropeiski-nagradi-za-nasarchavane-na-predpriemachestvo-8-285.html

Новини по отношение на състезанието може да следите на интернет страницата на Европейската комисия:

http://blogs.ec.europa.eu/promotingenterprise/

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР