Министерство на финансите трябва да вземе решение дали ще бъдат

...
Министерство на финансите трябва да вземе решение дали ще бъдат
Коментари Харесай

Министър Лорер във Варна: Очаквам бежанска вълна и от Русия предвид задаващата се тежка икономическа криза там!

Министерство на финансите би трябвало да вземе решение дали ще бъдат отпуснати еднократни помощи на идващите у нас украински бежанци. Предвиждам бежанска вълна и от Русия, поради задаващата се тежка икономическа рецесия там. Това съобщи в отговор на журналистически въпрос през днешния ден във Варна министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

" Всичко се развива динамично, в идващите дни ще имаме решение за всички тези въпроси. Аз съм тук в качеството си на доброволец и доста се веселя, че новата регионална администрация съумя да съчетае дейностите на всички институции, и полиция, и доброволци, които 24 часа се грижат за настаняването на хората, които бягат от войната в Украйна.

Основният път на бежанците е Русе-Добрич-Варна. Другата пътека е през София. На тези места организацията се оправя доста добре, не зная какво е в останалите обитаеми места в страната. Както няколко пъти към този момент заявявах, България има голяма потребност от работна ръка, тъй че всички хора от Украйна са добре пристигнали. Прогнозирам, че доста скоро ще имаме сходна вълна и от Русия, поради задаващата се тежка икономическа рецесия там. Голяма част от идващите от Украйна минават директно през България и не престават на Юг, друга част не стигат до тук, остават в Румъния. Най-голямата и основна част през Полша влизат в Западна Европа ", съобщи министър Лорер.

Повече вижте във видеото! 

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР