Министерство на финансите подготви три варианта на бюджет. Накрая, обаче

...
Министерство на финансите подготви три варианта на бюджет. Накрая, обаче
Коментари Харесай

Икономистът Кузман Илиев: Държавата лети към пропаст, застрашаваме валутния борд

Министерство на финансите приготви три разновидността на бюджет. Накрая, обаче направиха най-лесното - оставиха остарелия бюджета и споделиха: „ Оправяйте си “. Това съобщи някогашният народен представител от Българска социалистическа партия Георги Кадиев  Георги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 година в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.

„ Това което се случва е, че конят е на път да хвърли ездача си. Всяка година ние ще теглим по 15 милиарда дълг. Вече пазарите ни санкционират по този начин, все едно сме бананова република. Застрашаваме и борда. Ние би трябвало да сме по-консервативни във финансовата политика “, съобщи икономистът Кузман Илиев.

Кадиев попита за какво забравихме всички промени? По думите му „ Лукойл “ е сдружението, което получава най-вече средства от страната. Законопроектът на ГЕРБ има късмет да сработи за облагане на входа на нефта. „ Лукойл “ умерено могат да отразят това в цената на горивото “, позволи той.

„ Истинският проблем сега е какво вършим със задлъжняването на страната. Задълженията ни се натрупват в един огромен дълг и Германия вижда това. Едва ли те ще са съгласни да заплащат нашите отговорности. На този декор еврозоната ще ни се види като райска градина. Ние не минаваме през рецесията, а я задълбочаваме, има риск за борда “, предизвести Кузман Илиев.

„ Никой от политиците сега не мисли за нищо друго, с изключение на за дълг. Миналата година имаше проект за повдигане на акцизите. Там има запас от най-малко 150-200 милиона “, сподели Георги Кадиев  Георги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 година в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в.

„ Българските бизнесмени са в доста комплицирана обстановка. Цената на газа в Европа е четири пъти по-висока, в сравнение с в Съединени американски щати. Трябва да сътворяваме потенциал, а не да раздаваме от дребното, което имаме. Раздаването е краткотрайна мярка. Предприемачите, които са жили, вършат пазарната стопанска система “, изясни Илиев.

„ Властта би трябвало да мисли за това да не влезем в пропастта, към която летим “, сподели още икономистът.

Според Кадиев най-хубавата икономическа мярка сега би била постоянното държавно управление.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР