Министерство на енергетиката на Полша подготви обновената програма за полската

...
Министерство на енергетиката на Полша подготви обновената програма за полската
Коментари Харесай

АЕЦ може да стане спасение за въглищната индустрия на Полша


Министерство на енергетиката на Полша приготви обновената стратегия за полската атомна енергетика, която ще бъде показана пред Министерски съвет до края на 2018 година Това заяви министърът на енергетиката Кшищоф Тхужевски в публикация за списание Wszystko co Najważniejsze („ Всичко най-важно “).

Според него строителството на АЕЦ може да избави въглищната индустрия, тъй като за опазване на въглищните Топлоелектрическа централа е нужен източник на сила, който понижава междинното равнище на излъчванията от СО2, а атомната енергетика е подобен източник. Министърът добави, че това ще разреши да се запазят десетки хиляди работни места и има основно значение за енергийната самостоятелност на Полша.

Тхужевски означи, че възобновимите енергийни източници зависят от времето и силата им не може да се съхранява в огромни количества. „ В радиус от 300 км от нашата страна работят 23 енергийни реактора “, акцентира Тхужевски, добавяйки, че единствената страна от Вишеградската група, която няма атомна енергетика е Полша. Според него в света има подем на атомната енергетика – на 455 настоящи атомни реактора се падат 45 реактора, които са в развой на създаване.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР