Министерствата на вътрешните работи на България и Румъния обсъдиха мерки

...
Министерствата на вътрешните работи на България и Румъния обсъдиха мерки
Коментари Харесай

България и Румъния обсъдиха как да облекчат трафика по границата

Министерствата на вътрешните работи на България и Румъния разискаха ограничения за облекчение на товарния и пътническия трафик по граничните контролно-пропускателни пунктове.

Работната намира се организира през днешния ден в Областната дирекция на МВР- Русе сред заместник-министъра на вътрешните работи Стоян Темелакиев и държавния секретар по публичен ред на Румъния Богдан Деспеску.

В рамките на полемиката бяха разисквани опциите за оптимално усъвършенстване организацията на реализирания надзор в съпределните гранични пунктове, за реализиране на синхрон и равномерност във връзка с обработката на потока от лек и товарен трафик, както и за съкращаване на времето за изчакване на границата. Начертана бе пътна карта за решаването на съответни въпроси и реализирането на избрани действия за всеки съответен граничен пункт.

Също по този начин бяха разисквани тематиките, свързани със взаимното съдействие по отношение на присъединението на двете страни към Шенген и оправянето с настоящите миграционни провокации, както и готовността на Румъния за подкрепяне на България в това отношение по линия на Европейската организация за гранична и брегова защита Фронтекс.

На срещата участваха от българска страна още основен комисар Антон Златанов, шеф на Главна дирекция " Гранична полиция ", Михай Каталин Некула, държавен секретар по интернационалните въпроси и Шенген, ръководителят на Главния инспекторат на граничната полиция на Румъния основен полицейски комисар Виктор Щефан-Ивашку, шефовете на съпределните дирекции на граничните полиции на двете страни и специалисти.
 Денков от Румъния: Ще потвърдим на Австрия и Нидерландия, че сме подготвени за Шенген
Денков от Румъния: Ще потвърдим на Австрия и Нидерландия, че сме подготвени за Шенген

България и Румъния с общ проект за действие
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР