Министерствата на туризма и на икономиката вече работят по искането

...
Министерствата на туризма и на икономиката вече работят по искането
Коментари Харесай

Протест задвижи работата по грантова схема за туроператорите

Министерствата на туризма и на стопанската система към този момент работят по настояването на туроператорите и туристическите организации за даването на грантова скица съгласно ооборотите им в помощ поради загубите, които търпят от пандемията с ковид. Това е оповестила вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова, която във вторник одобри протестиращи представители на Обединение " Бъдеще за туризма " в постройката на Министерски съвет.

Николова се заела да провежда среща на туроператирите с премиера Бойко Борисов, за която те упорстват и се заканиха, че в случай че такава не се състои до идващия вторник, стачката им да продължи.

По думите на вицепремиера следва да се дефинира бюджетът на желаната от туристическия бизнес грантова скица и по-късно да бъде допустимо най-бързо оповестена и стартирана. " Ще упорствам отпущането на средствата да става бързо и елементарно без непотребни административни спънки ", декларирала още вицепремиерът Николова, представена от правителственат апресслужба.

Заетите в сектора обаче остават недоволни от пренебрегването на техните проблеми, зародили в резултат на пандемията. Някои от туроператорите са на ръба на оцеляването и се заканват да продължат с митингите, до момента в който министър председателят не се срещне с тях и не реши в действителност проблемите с това, че действително не работят от март, когато бе въведено изключителното състояние поради ковид.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР