Министерствата и агенциите трябва да ускорят изпълнението на ангажиментите си

...
Министерствата и агенциите трябва да ускорят изпълнението на ангажиментите си
Коментари Харесай

По-бързо администрациите да се отказват от излишните хартии, настоява кабинетът

Министерствата и организациите би трябвало да ускорят осъществяването на уговорките си за понижаване на административната и регулаторната тежест .
Кабинетът одобри отчета на вицепремиера Томислав Дончев за напредъка по уговорките на министерствата, свързани с препоръчаните от тях ограничения за понижаване на административната тежест за жителите и бизнеса.

Основен приоритет в него е нуждата от изцяло ускорение на осъществяването на поетите задължения за понижаване на административната и регулаторната тежест. През август министерствата и организациите установяваха общо 605 услуги и регулаторни режима, които могат да бъдат усъвършенствани.
Към 31 октомври 28% от препоръчаните от министерствата ограничения за понижаване на административната тежест за жителите и бизнеса са изпълнени, 37% са в развой на осъществяване.

За реализирането на 35% от ограниченията се постанова по-продължителна работ а в търсене на подобаващата нормативна формула.

На администрациите е даден период до 15 януари 2018 година да показват на вицепремиера Дончев систематизиран отчет по какъв начин вървят ограниченията за понижаване на административната и регулаторната тежест.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР