Министерският съвет взе решение за определяне на ''Университетска многопрофилна болница

...
Министерският съвет взе решение за определяне на ''Университетска многопрофилна болница
Коментари Харесай

УМБАЛ ``Каспела`` е определена за университетска болница

Министерският съвет взе решение за установяване на ''Университетска многопрофилна болница за интензивно лечение-Каспела'' ЕООД - Пловдив за университетска болница.

Съгласно член 9, алинея 3 от Закона за лечебните заведения, университетските лечебни заведения са многопрофилни или профилирани, избрани от Министерския съвет. В тях се реализират действия по всяко от следните посоки: клинично образование на студенти и докторанти по медицина и/или дентална медицина и/или фармация; клинично образование на студенти по специалности от професионално направление ''Здравни грижи''; следдипломно образование на лекари, лекари по дентална медицина, фармацевти, експерти по здравни грижи.

УМБАЛ ''Софиямед'' е избрана за университетска болница

Министерският съвет по предложение на министъра на опазването на здравето дефинира кои от лечебните заведения или техни клиники или отделения, получили „ доста добра “ или „ отлична “ акредитационна оценка за дейностите по клинично образование на студенти и докторанти и следдипломно образование на лекари, лекари по дентална медицина, фармацевти и експерти по здравни грижи, получават правата на академични болници/клиники или отделения за периода на акредитационната оценка. Предложението на министъра на опазването на здравето се прави въз основа на стимулирано искане от съответния ректор на висшето учебно заведение, в съгласие с ръководителя на лечебното заведение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР