Министерският съвет взе решение за оказване на подкрепа и даване

...
Министерският съвет взе решение за оказване на подкрепа и даване
Коментари Харесай

Решено: Даваме убежище на 70 афганистанци

Министерският съвет взе решение за оказване на поддръжка и предоставяне на леговище на до 70 афганистански жители, които са работили в българското посолство в Кабул и дружно с българските контингенти на терен. Това сподели служебният министър председател Стефан Янев след постоянното съвещание на Министерския съвет.
България ще даде леговище и на фамилиите на тези афганистански жители. Това е значимо от позиция на съпричастността и солидарността, уточни Янев.

Ситуацията е доста динамична и самото евакуиране на тези хора от Афганистан ще е предизвикателство, само че със основаната организация се надявам да реализираме триумф, добави служебният министър председател.

Хиляди хора продължаваха да се тълпят към летището в Кабул и тази заран с вярата да се качат на някои от заминаващите от Афганистан самолети за евакуация, съобщи ДПА, като се базира на видеокадри в обществените мрежи.
На тях се виждат стотици хора да чакат в предпазен трап край периметъра на летището - някои даже стоят във вода до кръста там. На едно от видеата се вижда по какъв начин мъж се пробва да се покатери по стената на рова, само че е спрян от двама бойци.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР