Министерският съвет взе решение за оказване на подкрепа и даване

...
Министерският съвет взе решение за оказване на подкрепа и даване
Коментари Харесай

Правителството реши да даде убежище на до 70 афганистанци и семействата им

Министерският съвет взе решение за оказване на поддръжка и предоставяне на леговище на до 70 афганистански жители, които са работили в българското посолство в Кабул. Те ще бъдат признати дружно с техните фамилии.

Това заяви на брифинг в Министерски съвет служебният министър председател Стефан Янев.

" Мисля, че е значимо от позиция на съпричастността и солидарността, както и във връзка с това, че тези хора са работили са за България и сега България би трябвало да им протегне ръка. Даваме си сметка, че обстановката е доста динамична и самото им евакуиране от Афганистан ще бъде мъчно ", съобщи Янев.

По думите му самото евакуиране на тези хора от Афганистан ще бъде задоволително мъчно предизвикателство, само че той изрази вяра, че със основаната организация ще реализираме триумф и ще можем да демонстрираме готовността на България да даде леговище на хората, работили за нея.

Преди няколко дни 28 мигранти от Афганистан бяха хванати от автопатрул на Министерство на вътрешните работи в региона на Ихтиман. Всички били без документи за идентичност и отведени в РПУ от чиновници на бранш Миграция. От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че след определяне на всички условия мигрантите ще бъдат настанени в профилираните центрове за бежанци. Бежанците платили по 3000 $ на човек, с цел да дойдат дотук.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР