Министерският съвет взе решение, с което определи Управляващия орган на

...
Министерският съвет взе решение, с което определи Управляващия орган на
Коментари Харесай

Четири дирекции ще управляват плана за развитие на земеделието

Министерският съвет взе решение, с което дефинира Управляващия орган на Стратегическия проект за развиване на земеделието и селските региони на Република България за интервала 2023-2027 година. С това се дефинира органът, който дава отговор за ръководството и осъществяването на Плана, като той е и главното звено за контакти с Европейската комисия.

Функциите на Управляващ орган на Стратегическия проект ще се извършват от четири дирекции в Министерство на земеделието – дирекция „ Директни заплащания “, дирекция „ Развитие на селските региони “, дирекция „ Пазарни ограничения и организация на производителите “ и дирекция „ Животновъдство “. Също по този начин са избрани дирекциите, които ще подкрепят Управляващия орган при осъществяването на неговите функционалности, като това са дирекции „ Биологично произвеждане “, „ Растениевъдство “, „ Държавни помощи и регулации “ и „ Идентификация на земеделските имоти “.

Съгласно регламентите на Европейския съюз всяка страна членка дефинира народен ръководещ орган за своя стратегически проект по Общата селскостопанска политика. 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР