Министерският съвет ще проведе заседание в сряда, 6 април, от

...
Министерският съвет ще проведе заседание в сряда, 6 април, от
Коментари Харесай

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 6 април 2022 г.

Министерският съвет ще организира съвещание в сряда, 6 април, от 10 ч. при следния прелиминарен дневен ред:

1. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ НА РЕШЕНИЕ № 594 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2013 Г. ЗА УТВЪРЖДАВАНЕ НА ПЛАН ЗА НАМЕСА ПРИ ИЗВЪНРЕДНИ СИТУАЦИИ, СВЪРЗАНИ СЪС ЗАТРУДНЯВАНЕТО НА ДОСТАВКИТЕ ИЛИ ЗНАЧИМО ПРЕКЪСВАНЕ НА СНАБДЯВАНЕТО С НЕФТ И НЕФТОПРОДУКТИ.
Внася: министър-председателят

2. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА НАЦИОНАЛНА НАУЧНА ПРОГРАМА „ РАЗВИТИЕ И УТВЪРЖДАВАНЕ НА БЪЛГАРИСТИКАТА В ЧУЖБИНА “.
Внася: министърът на образованието и науката

3. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА „ МЛАДИ УЧЕНИ И ПОСТДОКТОРАНТИ – 2 “.
Внася: министърът на образованието и науката

4. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ПРОМЯНА В СЪСТАВА НА НАДЗОРНИЯ СЪВЕТ НА НАЦИОНАЛНИЯ ОСИГУРИТЕЛЕН ИНСТИТУТ.
Внася: министърът на труда и обществената политика

5. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ПРЕКРАТЯВАНЕ ФУНКЦИИТЕ НА ПРЕДСТАВИТЕЛЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ПРИ СВЕТОВНАТА ТЪРГОВСКА ОРГАНИЗАЦИЯ СЪС СЕДАЛИЩЕ В ЖЕНЕВА И ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ПРЕДСТАВИТЕЛ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ПРИ СВЕТОВНАТА ТЪРГОВСКА ОРГАНИЗАЦИЯ СЪС СЕДАЛИЩЕ В ЖЕНЕВА.
Внасят: заместител министър-председателят по стопанската система и промишлеността и министър на стопанската система и индустрията;
министърът на външните работи

6. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ОСВОБОЖДАВАНЕ НА ГЕНЕРАЛНИЯ КОНСУЛ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ВЪВ ФРАНКФУРТ НА МАЙН, ФЕДЕРАЛНА РЕПУБЛИКА ГЕРМАНИЯ.
Внася: министърът на външните работи

7. ПРОЕКТ РЕШЕНИЕ ЗА ИЗРАЗЯВАНЕ НА СЪГЛАСИЕ СЪС СЪДЪРЖАНИЕТО НА ПРОГРАМА ЗА МЕЖДУРЕГИОНАЛНО СЪТРУДНИЧЕСТВО ИНТЕРАКТ IV ПРЕДИ ПРЕДСТАВЯНЕТО Й В ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ И ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА АНГАЖИМЕНТИТЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ КАТО ДЪРЖАВА - УЧАСТНИК В ПРОГРАМАТА.
Внася: заместител министър-председателят по районното развиване и благоустройството и министър на районното развиване и благоустройството

8. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ПРЕДЛОЖЕНИЕ ДО НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ЗА ПРЕОБРАЗУВАНЕ НА ФАКУЛТЕТА СЪС СЕДАЛИЩЕ В ГР. ВЕЛИКО ТЪРНОВО НА НАЦИОНАЛЕН ВОЕНЕН УНИВЕРСИТЕТ „ ВАСИЛ ЛЕВСКИ “ И ЗА ИЗМЕНЕНИЕ НА РЕШЕНИЕТО НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ЗА ПРЕОБРАЗУВАНЕ НА ВИСШЕТО ВОЕННО ОБЩОВОЙСКОВО УЧИЛИЩЕ „ ВАСИЛ ЛЕВСКИ “, ВИСШЕТО ВОЕННО УЧИЛИЩЕ ЗА АРТИЛЕРИЯ И ПРОТИВОВЪЗДУШНА ОТБРАНА „ ПАНАЙОТ ВОЛОВ “ И ВИСШЕТО ВОЕННОВЪЗДУШНО УЧИЛИЩЕ „ ГЕОРГИ БЕНКОВСКИ “ В НАЦИОНАЛЕН ВОЕНЕН УНИВЕРСИТЕТ „ ВАСИЛ ЛЕВСКИ “.
Внасят: министърът на защитата
министърът на образованието и науката

9. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА ХУМАНИТАРНА ПОМОЩ ЗА АФГАНИСТАН В РАЗМЕР 136 908 ЛЕВА И НА ХУМАНИТАРНА ПОМОЩ ЗА ЙЕМЕН В РАЗМЕР 97 792 ЛЕВА.
Внася: министърът на външните работи

10. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА УТВЪРЖДАВАНЕ НА ГОДИШНИТЕ РАЗЧЕТИ НА СМЕТКАТА ЗА СРЕДСТВАТА ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ НА ДЪРЖАВЕН ФОНД „ ЗЕМЕДЕЛИЕ “ ЗА 2022 Г.
Внася: министърът на земеделието

11. ПРОЕКТ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИ РАЗХОДИ ЗА 2022 Г. Пожарна охрана БЮДЖЕТА НА ДЪРЖАВЕН ФОНД „ ЗЕМЕДЕЛИЕ “ ЗА ФИНАНСИРАНЕ НА РАЗХОДИ ЗА ДАНЪК ВЪРХУ ДОБАВЕНАТА СТОЙНОСТ НА ОБЩИНИ Пожарна охрана ОДОБРЕНИ ЗА ПОДПОМАГАНЕ ПРОЕКТИ Пожарна охрана ПРОГРАМАТА ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ ЗА ПЕРИОДА 2014 - 2020 Г. И Пожарна охрана ПРОГРАМАТА ЗА МОРСКО ДЕЛО И РИБАРСТВО ЗА ПЕРИОДА 2014- 2020 Г.
Внася: министърът на земеделието

12. ПРОЕКТ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИ РАЗХОДИ / ТРАНСФЕРИ ЗА 2022 Г. ЗА ФИНАНСОВО ОСИГУРЯВАНЕ НА ДЕЙНОСТИ Пожарна охрана ПРОГРАМАТА ЗА ИЗГРАЖДАНЕ, ПРИСТРОЯВАНЕ, НАДСТРОЯВАНЕ И РЕКОНСТРУКЦИЯ НА ДЕТСКИ ЯСЛИ, ДЕТСКИ ГРАДИНИ И УЧИЛИЩА 2020 - 2022 Г.
Внася: министърът на образованието и науката

13. ПРОЕКТ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИ РАЗХОДИ Пожарна охрана БЮДЖЕТА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ОТБРАНАТА ЗА 2022 Г.
Внася: министърът на защитата

14. ПРОЕКТ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 267 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2021 Г. ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПЛАЩАНИЯ ОТ ЦЕНТРАЛНИЯ БЮДЖЕТ Пожарна охрана БЮДЖЕТА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ТРАНСПОРТА, ИНФОРМАЦИОННИТЕ ТЕХНОЛОГИИ И СЪОБЩЕНИЯТА ЗА 2021 Г. ЗА ОСИГУРЯВАНЕ НА СРЕДСТВА ЗА ИНВЕСТИЦИОНЕН ПРОЕКТ „ МОДЕРНИЗАЦИЯ НА ЖП ЛИНИЯ СОФИЯ -
ДРАГОМАН - СРЪБСКА ГРАНИЦА, ЖП УЧАСТЪК ВОЛУЯК - ДРАГОМАН " НА НАЦИОНАЛНА КОМПАНИЯ „ ЖЕЛЕЗОПЪТНА ИНФРАСТРУКТУРА “ Пожарна охрана ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „ ТРАНСПОРТ И ТРАНСПОРТНА ИНФРАСТРУКТУРА “ 2014 - 2020 Г.
Внася: министърът на превоза и известията

15. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ОТЧУЖДАВАНЕ НА ИМОТИ И ЧАСТИ ОТ ИМОТИ - ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ, ЗА ДЪРЖАВНА НУЖДА ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА ОБЕКТ „ АВТОМАГИСТРАЛА „ ХЕМУС “, УЧАСТЪК ОТ КМ 189+344 ОТ ИДЕЙНИЯ ПРОЕКТ НА НКСИП (СЛЕД ПРЕСИЧАНЕ С ПЪТ III-303) = КМ 190+771,67 Пожарна охрана ТЕХНИЧЕСКИ ПРОЕКТ ОТ 2020 Г. ДО КМ 222+000 ОТ ИДЕЙНИЯ ПРОЕКТ НА НКСИП = КМ 223+426,75 ОТ ТЕХНИЧЕСКИ ПРОЕКТ ОТ 2020 Г. (СЛЕД ПРЕСИЧАНЕТО С ПЪТ 1-5), НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЛАСТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО.
Внасят: заместител министър-председателят по районното развиване и благоустройството и министър на районното развиване и благоустройството;
заместител министър-председателят по еврофондовете и министър на финансите

16. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА БЕЗВЪЗМЕЗДНО ПРЕДОСТАВЯНЕ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ЧАСТ ОТ ИМОТ - ПУБЛИЧНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ, НА АГЕНЦИЯ „ МИТНИЦИ “.
Внася: заместител министър-председателят по районното развиване и благоустройството и министър на районното развиване и благоустройството

17. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА БЕЗВЪЗМЕЗДНО ПРЕХВЪРЛЯНЕ ПРАВОТО НА СОБСТВЕНОСТ ВЪРХУ ИМОТИ - ЧАСТНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ, НА ОБЩИНА СИМЕОНОВГРАД, ОБЛАСТ ХАСКОВО.
Внася: заместител министър-председателят по районното развиване и благоустройството и министър на районното развиване и благоустройството

18. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ПРЕДЛОЖЕНИЕ ДО НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ЗА РАТИФИЦИРАНЕ НА СТАНДАРТНОТО СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА НИВОТО НА ОБСЛУЖВАНЕ МЕЖДУ СЛУЖБАТА Пожарна охрана НАРКОТИЦИТЕ И ПРЕСТЪПНОСТТА НА ОРГАНИЗАЦИЯТА НА ОБЕДИНЕНИТЕ НАЦИИ, ЦЕНТЪРА ЗА КОРПОРАТИВНИ ПРИЛОЖЕНИЯ - ВИЕНА, И ДЪРЖАВНА АГЕНЦИЯ „ НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ “, РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА УСЛУГИ ЗА ИНФОРМАЦИОННО-КОМУНИКАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ, СВЪРЗАНИ С ИНСТАЛИРАНЕТО И ПОДДРЪЖКАТА НА ПРИЛОЖЕНИЕТО НА ОРГАНИЗАЦИЯТА НА ОБЕДИНЕНИТЕ НАЦИИ GOAML, ПОДПИСАНО НА 9 ДЕКЕМВРИ 2020 Г. ЗА ДЪРЖАВНА АГЕНЦИЯ „ НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ “ И НА 18 ФЕВРУАРИ 2021 Г. ЗА СЛУЖБАТА ЗА НАРКОТИЦИТЕ И ПРЕСТЪПНОСТТА НА ОРГАНИЗАЦИЯТА НА ОБЕДИНЕНИТЕ НАЦИИ.
Внася: министър-председателят

19. ДОКЛАД ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ УЧАСТИЕТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ В НЕФОРМАЛНОТО ЗАСЕДАНИЕ НА СЪВЕТА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ Пожарна охрана ТРАНСПОРТ, ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ И ЕНЕРГЕТИКА, ЧАСТ „ ТРАНСПОРТ “, ПРОВЕДЕНО НА 21 И 22 ФЕВРУАРИ 2022 Г. В ЛЬО БУРЖЕ, ФРЕНСКАТА РЕПУБЛИКА.
Внася: министърът на превоза и известията

20. ДОКЛАД ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ УЧАСТИЕТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ В НЕФОРМАЛНОТО ЗАСЕДАНИЕ НА СЪВЕТА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ Пожарна охрана ТРАНСПОРТ, ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ И ЕНЕРГЕТИКА, ЧАСТ „ ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ “, ПРОВЕДЕНО НА 8 И 9 МАРТ 2022 Г. В ПАРИЖ И В НЕВЕР, ФРЕНСКАТА РЕПУБЛИКА.
Внася: министърът на превоза и известията

21. ДОКЛАД ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ УЧАСТИЕТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ В ЗАСЕДАНИЕТО НА СЪВЕТА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ Пожарна охрана ЗАЕТОСТ, СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА, ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И ПОТРЕБИТЕЛСКИ ВЪПРОСИ, ЧАСТ „ ЗАЕТОСТ И СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА “, ПРОВЕДЕНО НА 14 МАРТ 2022 Г. В БРЮКСЕЛ.
Внася: министърът на труда и обществената политика

22. ДОКЛАД ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ УЧАСТИЕТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ В ЗАСЕДАНИЕТО НА СЪВЕТА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ Пожарна охрана ИКОНОМИЧЕСКИ И ФИНАНСОВИ ВЪПРОСИ (ЕКОФИН), ПРОВЕДЕНО НА 15 МАРТ 2022 Г. В БРЮКСЕЛ.
Внася: заместител министър-председателят по еврофондовете и министър на финансите

23. ДОКЛАД ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ УЧАСТИЕТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ В ЗАСЕДАНИЕТО НА СЪВЕТА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ Пожарна охрана ОКОЛНА СРЕДА, ПРОВЕДЕНО НА 17 МАРТ 2022 Г. В БРЮКСЕЛ.
Внася: заместител министър-председателят по климатични политики и министър на околната среда и водите

24. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ИЗВЪРШВАНЕ НА ОЦЕНКА НА ВЪЗДЕЙСТВИЕТО ПРЕЗ 2022 Г.
Внася: заместител министър-председателят по дейно ръководство

25. ПРОЕКТ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА НАЦИОНАЛЕН СЪВЕТ ЗА КООРДИНИРАНЕ ПРИЛАГАНЕТО В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ НА РАМКОВАТА КОНВЕНЦИЯ ЗА КОНТРОЛ НА ТЮТЮНА НА СВЕТОВНАТА ЗДРАВНА ОРГАНИЗАЦИЯ.
Внася: министърът на опазването на здравето

26. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ОДОБРЯВАНЕ ПРОЕКТ НА ЗАКОН ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА ГРАЖДАНСКОТО ВЪЗДУХОПЛАВАНЕ.
Внася: министърът на превоза и известията

27. ПРОЕКТ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НОРМАТИВНИ АКТОВЕ НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ.
Внася: министърът на превоза и известията
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР