Министерският съвет ще проведе редовно заседание в сряда, 28 април,

...
Министерският съвет ще проведе редовно заседание в сряда, 28 април,
Коментари Харесай

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 28 април 2021 г.

Министерският съвет ще организира постоянно съвещание в сряда, 28 април, при следния прелиминарен дневен ред:

1. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА ДОКЛАД ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ЗАКОНА ЗА ЕКСПОРТНИЯ КОНТРОЛ НА ПРОДУКТИ, СВЪРЗАНИ С ОТБРАНА¬ТА, И НА ИЗДЕЛИЯ И ТЕХНОЛОГИИ С ДВОЙНА УПОТРЕБА ПРЕЗ 2020 Г. ОТ МЕЖДУВЕДОМСТВЕНИЯ СЪВЕТ Пожарна охрана ОТБРАНИТЕЛНА ИНДУСТРИЯ И СИГУР¬НОСТ НА ДОСТАВКИТЕ КЪМ МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ.
Внасят: заместител министър-председателят по публичния ред и сигурността и министър на защитата
министърът на стопанската система

2. ДОКЛАД ЗА ПРИЕМАНЕ НА ДОКЛАД ЗА ДЕЙНОСТТА НА КООРДИНАЦИОН¬НИЯ СЪВЕТ Пожарна охрана КОНЦЕСИИТЕ ПРЕЗ 2020 Г.
Внася: заместител министър-председателят по икономическата и демографската политика и министър на туризма

3. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ПРИЕМАНЕ НА ОТЧЕТ ЗА ДЕЙНОСТТА НА АГЕН¬ЦИЯ ЗА ДЪРЖАВНА ФИНАНСОВА ИНСПЕКЦИЯ ЗА 2020 Г.
Внася: министърът на финансите

4. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА СИСТЕМА ЗА УПРАВЛЕНИЕ И ОДИТ НА „ ЕРАЗЪМ+” - ПРОГРАМА НА СЪЮЗА В ОБЛАСТТА НА ОБРАЗОВАНИ¬ЕТО, ОБУЧЕНИЕТО, МЛАДЕЖТА И СПОРТА, И НА ПРОГРАМА „ ЕВРО¬ПЕЙСКИЯ КОРПУС ЗА СОЛИДАРНОСТ” ЗА ПРОГРАМНИЯ ПЕРИОД 2021 - 2027 Г.
Внася: министърът на образованието и науката

5. ПРОЕКТ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИ РАЗ¬ХОДИ/ТРАНСФЕРИ ЗА 2021 Г. ЗА ИЗПЛАЩАНЕ НА СТИПЕНДИИ Пожарна охрана ПРОГРА¬МАТА НА МЕРКИТЕ ЗА ЗАКРИЛА НА ДЕЦА С ИЗЯВЕНИ ДАРБИ ОТ ДЪРЖАВ¬НИ, ОБЩИНСКИ И ЧАСТНИ УЧИЛИЩА, ПРИЕТА С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 138 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2021 Г.
Внася: министърът на образованието и науката

6. ПРОЕКТ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ТРАН¬СФЕРИ ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА ПОЗНАВАТЕЛНИ КНИЖКИ, УЧЕБНИЦИ, ДОС¬ТЪП ДО ЕЛЕКТРОННО ЧЕТИМИ УЧЕБНИЦИ, УЧЕБНИ КОМПЛЕКТИ И УЧЕБНИ ПОМАГАЛА ЗА ДЕЦАТА И ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОТ I ДО VII КЛАС ВКЛЮ¬ЧИТЕЛНО В ОБЩИНСКИТЕ ДЕТСКИ ГРАДИНИ И УЧИЛИЩА ЗА 2021 Г.
Внася: министърът на образованието и науката

7. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА ЕДНОСТРАННА ДЕКЛАРАЦИЯ Пожарна охрана ДЕЛАТА „ БЕЧЕВА СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ” (ЖАЛБА № 64680/14) И „ КОСЕВА И ДРУГИ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ” (ЖАЛБА № 64695/14) ПРЕД ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪД Пожарна охрана ПРАВАТА НА ЧОВЕКА.
Внася: министърът на правораздаването

8. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПЛАЩАНИЯТА Пожарна охрана РЕШЕНИ¬ЯТА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪД Пожарна охрана ПРАВАТА НА ЧОВЕКА Пожарна охрана ДЕЛАТА „ ЯНЧО¬ВИЧИН СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ” (ЖАЛБА № 78907/16), „ ДОНЧЕВА-СТОЯНОВА СРЕ¬ЩУ БЪЛГАРИЯ” (ЖАЛБА № 68591/14) И „ ГИНИН СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ” (ЖАЛБА № 16822/15).
Внася: министърът на правораздаването

9. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА РАЗРЕШАВАНЕ ПРЕМИНАВАНЕТО ПРЕЗ И ПРЕ¬БИВАВАНЕТО НА ТЕРИТОРИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ С НЕВОЕНЕН ХАРАКТЕР НА СЪЮЗНИЧЕСКИ И ЧУЖДИ ВЪОРЪЖЕНИ СИЛИ ВЪВ ВРЪЗКА С ПРОВЕЖДАНЕТО НА МНОГОНАЦИОНАЛНИ ВОЕННИ УЧЕНИЯ.
Внася: заместител министър-председателят по публичния ред и сигурността и министър на защитата

10. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ПРЕДЛОЖЕНИЕ ДО НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ЗА РАТИФИЦИРАНЕ НА ПРОТОКОЛА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ НА СПОРАЗУМЕНИЕТО МЕЖДУ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ И ПРАВИТЕЛСТВО¬ТО НА РУМЪНИЯ ОТНОСНО ПРЕЗГРАНИЧНИ ОПЕРАЦИИ ЗА AIR POLICING.
Внася: заместител министър-председателят по публичния ред и сигурността и министър на защитата

11. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ОДОБРЯВАНЕ ПРОЕКТ НА ПРОТОКОЛ МЕЖДУ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ И ПРАВИТЕЛСТВОТО НА РЕ¬ПУБЛИКА БЕЛАРУС ЗА ПРИЛАГАНЕ НА СПОРАЗУМЕНИЕТО МЕЖДУ ЕВРО¬ПЕЙСКИЯ СЪЮЗ И РЕПУБЛИКА БЕЛАРУС ЗА ОБРАТНО ПРИЕМАНЕ НА НЕ¬ЗАКОННО ПРЕБИВАВАЩИ ЛИЦА.
Внася: министърът на вътрешните работи

12. ДОКЛАД ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ УЧАСТИЕТО НА РЕПУБЛИ¬КА БЪЛГАРИЯ В НЕФОРМАЛНА ВИДЕОКОНФЕРЕНЦИЯ НА СЪВЕТА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ Пожарна охрана ИКОНОМИЧЕСКИ И ФИНАНСОВИ ВЪПРОСИ, ПРО¬ВЕДЕНА НА 16 АПРИЛ 2021 Г.
Внася: министърът на финансите

13. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ОДОБРЯВАНЕ ПОЗИЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛ¬ГАРИЯ ЗА УЧАСТИЕ В СОЦИАЛНА СРЕЩА НА ВЪРХА, КОЯТО ЩЕ съдебна експертиза ПРОВЕ¬ДЕ НА 7 И 8 МАЙ 2021 Г. В ПОРТО, ПОРТУГАЛИЯ.
Внася: министърът на труда и обществената политика

14. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА УПЪЛНОМОЩАВАНЕ НА ПРЕДСТАВИТЕЛ НА РЕ¬ПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ В ДУНАВСКАТА КОМИСИЯ.
Внася: заместител министър-председателят по правосъдната промяна и министър на външните работи

15. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА ДОКЛАДА НА МИНИСТЪРА НА ТРАНСПОРТА, ИНФОРМАЦИОННИТЕ ТЕХНОЛОГИИ И СЪОБЩЕНИЯТА И ЗА СЪЗДАВАНЕ НА РАБОТНА ГРУПА, КОЯТО ДА ПРОВЕДЕ ПРЕГОВОРИ И ДА ИЗ¬ГОТВИ ПРОЕКТ НА ПОЗИЦИЯ Пожарна охрана ПРЕДЛОЖЕНИЕТО ЗА СЪЗДАВАНЕ НА РО-РО ЛИНИЯ МЕЖДУ ПРИСТАНИЩЕ БУРГАС (РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ) И ПРИСТАНИЩЕ КАРАСУ (РЕПУБЛИКА ТУРЦИЯ).
Внася: министърът на превоза, осведомителните технологии и известията

16. ДОКЛАД ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА АКТУАЛИЗИРАН ПЛАН ЗА ДЕЙСТВИЕ ЗА ДЪР¬ЖАВНИТЕ КОНЦЕСИИ ЗА ПЕРИОДА 2021 - 2027 Г.
Внася: заместител министър-председателят по икономическата и демографската политика и министър на туризма

17. ПРОЕКТ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕД¬БАТА ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ГРАНИЧЕН ПАСПОР¬ТЕН, МИТНИЧЕСКИ, ЗДРАВЕН, ВЕТЕРИНАРНОМЕДИЦИНСКИ И ФИТОСАНИ¬ТАРЕН КОНТРОЛ, КАКТО И КОНТРОЛ НА ТРАНСПОРТНИТЕ СРЕДСТВА В ПРИСТАНИЩАТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, ОБСЛУЖВАЩИ КОРАБИ ОТ МЕЖДУНАРОДНО ПЛАВАНЕ, ПРИЕТА С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 186 НА МИ¬НИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2012 Г.
Внася: министърът на превоза, осведомителните технологии и известията

18. ПРОЕКТ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕД¬БАТА ЗА ТАКСИТЕ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА ЛЕТИЩАТА ЗА ОБЩЕСТВЕНО ПОЛ¬ЗВАНЕ И ЗА АЕРОНАВИГАЦИОННО ОБСЛУЖВАНЕ В РЕПУБЛИКА БЪЛГА¬РИЯ, ПРИЕТА С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 280 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 1998 Г.
Внася: министърът на превоза, осведомителните технологии и съобщенията
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР