Министерският съвет се запозна с Доклада на министъра на младежта

...
Министерският съвет се запозна с Доклада на министъра на младежта
Коментари Харесай

Одобрени са резултатите от българското участие в Неформалната среща на министрите на образованието и младежта

Министерският съвет се срещна с Доклада на министъра на младежта и спорта за резултатите от българското присъединяване в Неформалната среща на министрите на образованието и младежта на 27 януари 2022 година в гр. Страсбург, Франция.

На срещата България бе показана от дипломат Мария Спасова, непрекъснат представител на Република България към Съвета на Европа.

По време на политическия спор на тематика „ Младите европейци като пълноправни артисти в Европа: за по-зелена и по-устойчива Европа “ всички страни членки показаха поддръжка за по-активно ангажиране на младежите в процеса на взимане на решения на локално, районно, национално и европейско ниво. Подчертана бе взаимната съгласуваност сред младежта, образованието (формално и неформално), включително физическото обучение за ангажиране на младежите от ранна възраст по въпросите с опазването на околната среда, битка с измененията в климата и реализиране на Целите за стабилно развиване като бе маркирана главната роля на програмата „ Еразъм+ “.

Представителят на България подчертава върху смисъла на Европейската година на младежта за ангажиране на младежите като пълноценни участници в обществения и стопански живот и за реализиране на една по-зелена и по-устойчива Европа; нуждата от качествено гражданско обучение, насърчаващо демократичните полезности, осведоменост, медийна просветеност, отсяване на подправените вести, тъй че младежите да могат да взимат осведомени решения за едно по-устойчиво бъдеще. Отбелязана беше ролята на Министерство на младежта и спорта, което обезпечава опция младежите да осъществят свои начинания и акции в сфери като запазване на околната среда и резистентност, доброволчество, гражданско присъединяване.

По време на срещата бяха оповестени спечелилите в състезанието „ Млади и еко- ангажирани “ – новаторски начинания от страна на младежите за запазване на околната среда и битка с измененията в климата.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР