Министерският съвет реши окончателно - България изпраща в Брюксел две

...
Министерският съвет реши окончателно - България изпраща в Брюксел две
Коментари Харесай

Не е невъзможно да има две кандидатури за еврокомисар, особено ако са на мъж и жена

Министерският съвет реши дефинитивно - България изпраща в Брюксел две кандидатури за еврокомисар.

" Не е невероятно. Особено в случай че единият е мъж, другият е жена. Това не е невероятно. Такъв метод напълно скоро имаха ирландците, които изпратиха две положителни кандидатури. Само че те ги изпратиха откакто държавното управление им беше взело решение за две кандидатури. При нас някак си от разнообразни елементи на това, което е коалиция, само че не е коалиция, т.е. на това общуване сред двете съществени партии, излизат оповестявания на претендентите, преди да е минало решение на Министерския съвет.

А решението на Министерския съвет, в случай че погледнем правилника, устройственият устав на Министерския съвет, напълно не е елементарна работа. То би трябвало да има вносител. Тоест първият въпрос е кой внася това предложение - дали външният министър, или министър-председателят, или може би и двамата.

Дали се си създали предварителни диалози, тъй като това е държавно управление от въпреки всичко две показани политически сили и в случай че продължа още малко моите разсъждения в тази посока в Министерския съвет нормално решенията се взимат с консенсус. Много рядко се стига до гласоподаване. Но може и да се стигне. Представете си каква би била обстановката, в случай че обсъждайки кандидатурите, единият от сътрудниците каже " Не, това ще бъде единствено този претендент и никой различен ", и министър-председателят сложи въпроса на гласоподаване ", сподели първият български еврокомисар и сегашен дипломат на Европейски Съюз в Съвета на Европа - Меглена Кунева, в студиото на Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ се държи салдото на представителството на двата пола в комисията.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР