Министерският съвет реши да предложи на Народното събрание удължаване срока

...
Министерският съвет реши да предложи на Народното събрание удължаване срока
Коментари Харесай

Политически зоопарк: Ако не ни убие коронавирусът, извънредното положение ще го направи

Министерският съвет реши да предложи на Народното събрание удължение периода на оповестеното изключително състояние.
По-късно и министър председателят Бойко Борисов обоснова предлагането, като за задачата употребява обществената мрежа фейсбук. Той на процедура призна, че здравната система на България не е способна да понесе по-сериозно натоварване поради ковид, само че пропусна да изясни поради кого тя не е в положително положение.
Много други жители обаче също използваха профилите си в обществените мрежи, с цел да изразят недовоството и терзанието си от препоръчаните от държавното управление и премиера ограничения.
Петьо Блъсков (журналист)
Предложението на държавното управление да удължи с месец изключителното състояние е убийствено за България.
В момента губим 296 000 000 лева всеки ден. Това са пари, които не влизат в хазната, тъй като страната е затворена.
Неизбежно ще бъде нарастването на държавния дълг с най-малко 10 милиарда лева
По-голямата част от дребния и междинен бизнес сега изнемогва, след още един месец всичко ще е мъртво.
560 000 българи са заети в бранша хотелиерство и ресторантьорство. Ако нещо от бранша оцелее след първия месец, след втория всички тези хора ще са на улицата, а летния сезон ще е не частично унищожен, а неосъществим.
Това ще е ориста на безчет други дребни търговийки и какво ли още не, които хранят държавната хазна, полиция, незабавни служби, военните и армията от безсмислени служители.
Психологическият резултат върху хората, след 2 седмици заключване по къщите е тъжък. След още 6 седмици ще отиде към гражданска война.
Ако не ни убие коронавирусът изключителното състояние ще го направи.
Интересни бяха част от мненията написани под поста на Борисов.
Ето част от тях:
Miya Bel От тия милиарди които ще получите раздайте по 1000лв.на семейство и ще си седим в къщи!
Nataly St Не виждам по какъв начин ще се оцелее без да се работи! А и без никакво придвижване и глътка въздух, скоро така и така болният и безпаричен български народ, напълно ще се поболее! Магазините затворени, пространствата освободени, към мен всички са освободени от работа, моят бизнес също мога да го не помни! Носете си маските и ръкавиците, спазвайте хигиена и физическа отдалеченост, с цел да може да се ограничи разпространяването на вируса. Изследвайте хора, мислете тактики, пускайте тествани групи по малко да работят, не ограничавайте достъпа до горите (нека хората дишат, само че на отдалеченост схваща се). Ще загинем стопански, някои и физически с тези ограничаващи ограничения.
Georgi Andreev Аз не съм склонен, ще съсипете живота на сумати народ от апетит. Ще стане ужасно, помнете.
Mariya Dimitrova Вие не лекувате хората,пример майката и дъщерята,които починаха. Мислите единствено за личните си задници,пример незабавно се тествахте всички през днешния ден. Направете тези проби,които предлагат медицинските светила на популацията. Изолирайте болните,възрастните,а младите и здравите на работа. Изолацията не е задоволителна. Освен от вируса,се мре от доста други заболявания,които са неглижирани. А скоро ще има умрели от апетит! Осъзнайте се ограниченията не са задоволително съответни!
Slavena Pamukova За три седмици 420 инфектирани, за шест 840, за девет 1260............До 2023 година какъв брой? Математиците от Българска академия на науките какво пресметнаха? Спрете да сравнявате нашата дребна страна със 7 млн. население с другите страни. Всички сме ходили на запад и знаем за какви мегаполиси става дума. България е една махала.
Rosi Aleksova Защо администрацията на страната не е разпусната и да работи от у дома? Защо елементарните хора със здравословни проблеми се лекуват по телефон и никой не ги приема в поделение, за какво карантината е за частния бизнес, а през днешния ден в София по улиците няма място за паркиране? Нали би трябвало всички да си стоим по къщите? И още доста за какво?
Eliana Georgieva Spasova За следващ път се увещавам,че ни имате за стадо овце. Казвам го и като жител на Република България,и като член на ГЕРБ. В Благоевград много се напатихме от метода, по който гледате на нас.
Nikolay Stoianov Абе то всички изперкахме,ама аз имам един тъп въпрос.Защо на 13 03 2020/когато започваше кризата/,и бяхте толкоз натоварени да мислите за идните ограничения за корона вируса,парламента тихомълком прокара разрешението за 5G?Знаете ли какво става по-този въпрос в соц.мрежи и какво неодобрение има? Някой би ли дал отговор на този въпрос,че няма публицисти които да ви го зададат? Не публицисти ами,като-,,мисирки ".Желая ви здраве и Бог да пази България!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР