Министерският съвет реши да отпусне на здравното министерство допълнителни 1.5

...
Министерският съвет реши да отпусне на здравното министерство допълнителни 1.5
Коментари Харесай

За пръскане срещу комари ще се дадат 1.5 млн. лв.

Министерският съвет реши да отпусне на здравното министерство спомагателни 1.5 млн. лева за напръскване против комари през актуалната година. Парите ще се дават от държавния бюджет като непредвидени и/или неотложни разноски за попречване, преодоляване и превъзмогване на последствията от бедствия, оповестиха от държавната пресслужба.

От информацията не излиза наяве дали това се прави, тъй като такива пари не са били планувани в бюджета на ведомството за 2020 година или се постанова увеличение на към този момент заделена, само че неразбираема сума.

Посочва се единствено, че средствата са " за обезпечаване на навременно образуване и използване на дезинсекционни мероприятия за надзор на комарните популации в страната през 2020 година, с оглед предварителна защита на риска от бедствия и ограничение на рисковете за публичното здраве ".

Миналият юли се наложи министър председателят да подреди отпущането на 2 млн. лева за напръскване против комари по поречието на река Дунав, за " да спасим хората от това злополучие, тъй като от доста места се обадиха ".


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР