Министерският съвет разреши съвместното изпълнение на задачи по усилване на

...
Министерският съвет разреши съвместното изпълнение на задачи по усилване на
Коментари Харесай

Италиански изтребители ще охраняват въздушната ни граница

Министерският съвет позволи взаимното осъществяване на задания по увеличаване на защитата на въздушното пространство на страната ни от военновъздушните сили на България и на Италия, оповестиха от пресслужбата на държавното управление след днешното му съвещание. Мисията е в осъществяване на ограниченията по гарантиране на сигурността на страните-членки по източния фланг на НАТО и ще се извършва по проектите и процедурите на Интегрираната система на Алианса за противовъздушна и противоракетна защита (NATINAMDS).

За взаимното осъществяване на дилемите по увеличаване на въздушната защита (Air Policing) Военновъздушни сили на Италия ще дислоцират в интервала юли-ноември 2017 година в авиобаза Граф Игнатиево четири самолета Eurofighter Typhoon и до 110 души личен състав. Изпълнението на дилемите ще се прави в интервала 15 юли - 15 октомври.

Италианските дежурни самолети ще извършват задания по зона за дежурство във въздуха, прехват, образно опознаване и съпровождане. Българските Военновъздушни сили ще продължат да извършват националните си задължения по носене на дежурство в Интегрираната система на НАТО за противовъздушна и противоракетна защита. Всяка една от страните ще поеме разноските за личните сили и средства, участващи в дейностите по увеличаване на въздушната защита.

Охраната на въздушното пространство на НАТО е мирновременна групова отбранителна задача. Нейното предопределение е да подсигурява целостта и сигурността на въздушното пространство на съдружниците от Алианса.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР