Министерският съвет прие Закон за изменение и допълнение на Закона

...
Министерският съвет прие Закон за изменение и допълнение на Закона
Коментари Харесай

БАБХ ще извършва надзора на пазара на продуктите за наторяване

Министерският съвет одобри Закон за изменение и допълнение на Закона за отбрана на растенията. Промените се вършат за привеждане на настоящата нормативна уредба в сходство с европейското законодателство. Измененията плануват Българска организация по сигурност на храните да извършва надзора на пазара във връзка с продуктите за торене от Европейски Съюз, като са написани и съответните ѝ пълномощия.

Със законопроекта се основават условия за стартирането на пазара и използването на артикули, за които е обезпечено високо равнище на отбрана на здравето на индивида, животните и растенията, и запазване на околната среда.

Осигурява се опция на българските стопански оператори да вземат участие дейно в европейския пазар на артикули за торене. С измененията са дефинирани и отговорностите на икономическите оператори, езиковите условия за даването на информация и глобите при съответни нарушавания.

Изпълнителна организация „ Българска работа за акредитация “ е избрана като нотифициращ орган, виновен за установяването и провеждането на нужните процедури за оценяване на сходството и за наблюдението на нотифицираните органи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР