Министерският съвет прие за сведение доклада с резултатите от участието

...
Министерският съвет прие за сведение доклада с резултатите от участието
Коментари Харесай

МС прие за сведение резултатите от извънредното заседание на Съвета на енергийните министри на ЕС

Министерският съвет одобри за сведение отчета с резултатите от присъединяване на България в изключителното съвещание на Съвета „ Транспорт, телекомуникации и енергетика “, част „ Енергетика “, извършено на 24 ноември 2022 година, в гр. Брюксел.

В рамките на съвещанието бе извършен политически спор по две законодателни оферти, свързани с краткотрайните ограничения за справяне с високите енергийни цени и за гарантиране на енергийна сигурност в Европейски Съюз. Обсъдено бе предлагането за Регламент за подсилване на солидарността посредством по-добра съгласуваност на покупките и на трансграничния продан на природен газ, както и на надеждните референтни индикатори за цените. Дебатирано бе още предлагането за Регламент за установяване на рамка за ускорение внедряването на сила от възобновими източници.

В резултат на извършените полемики бе реализирано политическо съглашение по законодателните актове, като същите следва да бъдат признати в пакет с предлагането за Регламент за основаване на механизъм за промяна на пазара за отбрана на жителите и стопанската система от прекалено високите цени. Очаква се това да се случи на последващо изключително съвещание на енергийните министри на Европейски Съюз на 13 декември 2022 г.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР