Министерският съвет прие специално постановление и решение, насочени към решаване

...
Министерският съвет прие специално постановление и решение, насочени към решаване
Коментари Харесай

МС подкрепя енергийния сектор с допълнителни средства

Министерският съвет одобри особено разпореждане и решение, ориентирани към решение на продължителни проблеми в сектора. Съгласно решението спомагателни средства в размер на до 1,6 милиарда лв. ще бъдат обезпечени за Министерството на енергетиката, целящи придобиването на вземания от „ Топлофикация София “ ЕАД към БЕХ ЕАД и „ Булгаргаз “ ЕАД.

Тази стъпка има за цел да подсигурява непрекъснатост и сигурност на енергийните доставки в страната, както и да подкрепи финансовото стабилизиране на дъщерни сдружения на БЕХ ЕАД. В допълнение, плануваните средства ще спомогнат за покриването на оперативния недостиг на Фонд „ Сигурност на електроенергийната система “ и за обезпечаване на обезщетения за предприятия, взели участие в програмата за нагнетяване на природен газ .

Министърът на енергетиката Румен Радев акцентира значимостта на тези дейности, обяснявайки, че се цели разрешаването на насъбрани отговорности от „ Топлофикация София “ към енергийния бранш. По думите му това е стъпка към възобновяване на ликвидността в енергийния бранш, която беше съществено наранена през последните години.

Министерският съвет показва ангажираност към обезпечаването на постоянна и сигурна енергийна система в България. Вниманието към дълготрайната резистентност на енергетиката е явен сигнал за целите на държавното управление в региона на енергийната политика и гарантирането на надеждни енергийни запаси за българските жители и бизнеса.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР