Министерският съвет прие решението, според което всички въпроси, които идват

...
Министерският съвет прие решението, според което всички въпроси, които идват
Коментари Харесай

Петков: Всяко решение за РСМ отива в ръцете на депутатите

Министерският съвет одобри решението, съгласно което всички въпроси, които идват от Европа и са в прорез с формалната позиция на страната, ще отиват не във външно министерство, а в отрасловата парламентарна комисия. На процедура решението да се вдигне ли ветото за договаряния за присъединение на Северна Македония към Европейския съюз към този момент няма да е в ръцете на премиера и членовете на кабинета. Така от тях се смъква даже тежестта на договарянията, тъй като във водеща се трансформира парламентарната външна комисия. Всяко искане за унищожаване ще постъпва в нея, а тя ще изготвя план на решение, което да се разисква в пленарната зала.

ремиерът Кирил Петков аргументира решението на кабинета с готовност за бистрота.

" Оттук нататък никой политик не може да каже, че държавното управление би направило едностранни дейности, решението за Република Северна Македония, както през цялото време сме го казвали, е на Народното събрание. Това решение на Министерския съвет задължава нашето посланичество в Брюксел да мине непосредствено в парламента”, сподели Кирил Петков.

А в днешното чуване на Теодора Генчовска Кирил Петков видя опит за изместване на фокуса от значими тематики. И даде образец с парите, поискани от Регионалното министерство в актуализацията на бюджета и протичащото се на " Капитан Андреево”.

" Борбата против мафията продължава, не се хващайте на клопките, с които те се пробват да отвлекат вашето публично внимание. С това решение тематиката " Северна Македония” завърши като неизясненост и оттук насетне следете кой какви пари, от вашите пари, желае да употребява за кои противозаконни градежи и по какъв начин”, съобщи Петков.

Вицепремиерът Корнелия Нинова пък на собствен ред още веднъж опита да сложи фокус върху актуализацията на бюджета.

" Не вярвайте на изказванието, че могат да се гласоподават обществените ограничения и да не се гласоподава огромният държавен бюджет”, съобщи вицепремиерът и министър на стопанската система Корнелия Нинова.

И едвам след него, Нинова изиска да се спори по всички други тематики от дневния ред.

" След това към този момент можем да отворим всички тематики и разногласия. Но към този момент спокойни, че сме дали на хората поддръжка и на страната непоклатимост в идващите месеци и през зимата”, съобщи Нинова.

Извън тематиките за Северна Македония и актуализацията, държавното управление взе решение за създаване на язовир " Яденица”. Той ще се намира сред Белово и Велинград и ще обезпечава още вода за ПАВЕЦ " Чаира ", с цел да създава повече ток, изясни енергийният министър. Но отхвърли да отговори остава ли част от държавното управление, или ще е предан към " Има подобен народ”.

Още не е ясно по кое време оставките на четирима министри от квотата на Слави Трифонов ще бъдат гласувани.

Източник:

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР