Министерският съвет прие решение за условията и реда за съхраняването

...
Министерският съвет прие решение за условията и реда за съхраняването
Коментари Харесай

МВР ще пази складовете с машините за вота, вътре ще се влиза само с разрешение на ЦИК |

Министерският съвет одобри решение за изискванията и реда за съхраняването на устройствата за машинно гласоподаване.

Техническите устройства за машинно гласоподаване би трябвало да се съхраняват на уместно място (складови пространства или подобни) за характерните условия за съхранението им (температура, повърхност, осветеност и др.), избрани от Централната изборна комисия. До обезпечаването на подобаващи пространства - държавна благосъстоятелност, предопределени за съхранението на техническите устройства за машинно гласоподаване, следва да се употребяват наети от Централната изборна комисия пространства - частна благосъстоятелност, отговарящи на съответните условия.

Решението на Министерския съвет планува още Министерство на вътрешните работи да реализира външната защита на пространствата, в които се съхраняват машините. Контролът върху съхранението на техническите устройства за машинно гласоподаване се упражнява от ЦИК, а достъпът до пространствата се позволява единствено с позволение на ЦИК.

Приемането на решението ще разреши на Централната изборна комисия да подписа контракт за предпазване на устройствата в пространства – частна благосъстоятелност, до обезпечаването на подобаващи пространства – държавна благосъстоятелност.

Необходимите средства за 2021 година за използването на акта ще бъдат предоставени по бюджета на Централната изборна комисия за актуалната година с обособен акт на Министерския съвет. Средствата за следващата година ще бъдат планувани по плана на бюджет на Централната изборна комисия в хода на бюджетната процедура за 2022 година
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР