Министерският съвет прие решение за подготовката и произвеждането на изборите

...
Министерският съвет прие решение за подготовката и произвеждането на изборите
Коментари Харесай

Правителството прие решение за подготовката и произвеждането на изборите на 2 октомври

Министерският съвет одобри решение за подготовката и произвеждането на изборите за Народно заседание на 2 октомври 2022г.

С решението се разпорежда на заместител министър-председателя по публичен ред и сигурност и министър на вътрешните работи координацията по осъществяването на дейностите по отношение на организационно-техническата подготовка на изборите, в това число дейностите по координиране с Централната изборна комисия на изискванията и реда за изработването, доставката и съхранението на изборните бумаги и материали, както и съхранението на техническите устройства за машинното гласоподаване. Министърът на вътрешните работи следва да провежда осъществяването на дейностите от компетентността на Министерство на вътрешните работи по отношение на подготовката и произвеждането на изборите.

Министърът на финансите би трябвало да внесе в Министерския съвет план на цена, по която партиите, обединенията и инициативните комитети заплащат предизборните излъчвания по Българската национална телевизия и Българското национално радио и техните районни центрове.

Съгласно държавното решение министърът на районното развиване и благоустройството координира активността по правенето и публикуването на изборните описи, а министърът на външните работи провежда подготовката и произвеждането на изборите отвън страната.

Министърът на правораздаването провежда дейностите по подготовката и произвеждането на изборите в местата за отнемане от независимост. На правосъдния министър се разпорежда и издаването на наказателните постановления по член 496, алинея 3, изречение второ от Изборния кодекс.

При нужда министърът на опазването на здравето, в съгласие с основния държавен здравен контрольор, следва да дефинира краткотрайни противоепидемични ограничения, свързани с изборния развой.

Решението на Министерския съвет планува още заместител министър-председателят по публичен ред и сигурност и министър на вътрешните работи, министърът на външните работи, министърът на районното развиване и благоустройството, министърът на опазването на здравето и министърът на правораздаването да осведомят министър-председателя за хода на подготовката на изборите до оповестяването на изборните резултати.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР