Министерският съвет прие решение за откриването на българско почетно консулство

...
Министерският съвет прие решение за откриването на българско почетно консулство
Коментари Харесай

България открива почетно консулство в Уфа

Министерският съвет одобри решение за откриването на българско почетно консулство в Република Башкорстан, Русия , със седалище в град Уфа. Почетен консул ще бъде съветският жител Ярослав Юриевич Шрьодер.

Ярослав Шрьодер има богат опит на управителни позиции в частния бранш, а все още заема длъжността на общоприет шеф на предприятието „ СП Уфа ” ООД, профилирано в областта на гражданското строителство, строителния инженеринг и консултативните услуги.

Обществената му активност е обвързвана с България - интензивно сътрудничи и организира културни мероприятия с българската колония в Уфа, от 2009 година е ръководител на районната социална организация „ Дружба на народите Башкортостан — България ”.

Башкорстан е измежду най-гъсто обитаемоте републики в Руската федерация. Нарежда се измежду петте водещи района на Руската федерация по темпове на икономическо развиване, с над 80% високодоходни предприятия. Републиката поддържа външноикономически връзки с над 104 страни и има устойчиво позитивно комерсиално салдо.

Откриването на почетното консулство на Република България в гр. Уфа цели задълбочаване на връзките с Руската федерация, активизиране на търговско-икономическите връзки и разширението на съдействието в областите от съвместен интерес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР