Министерският съвет прие решение за откриване на консулство на Република

...
Министерският съвет прие решение за откриване на консулство на Република
Коментари Харесай

България открива почетно консулство в Демократична република Сао Томе и Принсипи

Министерският съвет одобри решение за разкриване на консулство на Република България в Демократична република Сао Томе и Принсипи, ръководено от почетно (нещатно) консулско длъжностно лице със седалище в град Сао Томе консулски окръг, обхващащ територията на Демократична република Сао Томе и Принсипи, както и за назначение на господин Васил Йорданов Червенков, жител на Република България, за почетно (нещатно) консулско длъжностно лице, оповестиха от държавния пресцентър.

Изборът на господин Васил Червенков за почетно (нещатно) консулско длъжностно лице е стимулиран с дейните му контакти с локалните управляващи в Сао Томе и Принсипи, ползотворната му работа в региона на научно­образователните планове и положителното познаване на локалните нрави и традиции.

С активността си на самостоятелен оценител на планови оферти в област образованието към Европейската комисия господин Червенков е открил отлични контакти с редица сантомейци, получили висшето си обучение в България. Поддържа настоятелен връзки с български бизнесмени в други централноафриканки страни.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР