Министерският съвет прие решение за освобождаване с възстановяване и предоставяне

...
Министерският съвет прие решение за освобождаване с възстановяване и предоставяне
Коментари Харесай

Осигуриха вода за потопените карловски села, дават по 375 лв. помощ на 333-има пострадали

Министерският съвет одобри решение за освобождение с възобновяване и даване на освободени държавни запаси от бутилирана вода за питейни потребности по искане на регионалния шеф на Пловдив за превъзмогване на последствията от оповестено отчасти бедствено състояние на територията на общините Карлово и Калояново и в с. Трилистник, община Марица. Това оповестиха от пресслужбата на кабинета.

Безвъзмездното даване на количествата питейна вода от 200 000 литра ще способства за застраховане потребностите на популацията на територията на общините Карлово и Калояново и в с. Трилистник, община Марица.

По-рано през днешния ден от Агенцията за обществено подкрепяне оповестиха, че 333 лица и фамилии, потърпевши от наводненията в област Пловдив, са утвърдени да получат еднократна финансова помощ. Максималният размер на помощта е 375 лева и е предопределена за посрещане на случайно зародили жизненоважни потребности на засегнатите от наводненията.

На 2 септември, след проливен дъжд от 200 литра на квадратен метър, траял осем часа, бяха наводнени обитаеми места в общините Карлово, Марица и Калояново. Засегнати са стотици къщи, разрушена е инфраструктура, мостове. Армията, полицията и доброволци се включват в разчистването на селата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР