Министерският съвет прие решение за определяне на условията и реда

...
Министерският съвет прие решение за определяне на условията и реда
Коментари Харесай

МС реши: ЦИК да съхранява машините, МВР ще ги пази

Министерският съвет одобри решение за установяване на изискванията и реда за съхраняването на устройствата за машинно гласоподаване. Съгласно държавното решение, за обезпечаване произвеждането на всички типове избори, техническите устройства за машинно гласоподаване би трябвало да се съхраняват на уместно място (складови пространства или подобни), отговарящо на общите условия за добра организация на подготовката, инсталирането, разпределението и превозването на машините, както и на характерните условия за съхранението им (температура, повърхност, осветеност и др.), избрани от Централната изборна комисия. До обезпечаването на подобаващи пространства - държавна благосъстоятелност, предопределени за съхранението на техническите устройства за машинно гласоподаване, следва да се употребяват наети от Централната изборна комисия пространства - частна благосъстоятелност, отговарящи на съответните условия.

Решението на Министерския съвет планува още Министерството на вътрешните работи да реализира външната защита на пространствата, в които се съхраняват техническите устройства за машинно гласоподаване. Контролът върху съхранението на техническите устройства за машинно гласоподаване се упражнява от Централната изборна комисия. Достъпът до пространствата се позволява единствено с позволение на Централната изборна комисия.

Приемането на решението ще разреши на Централната изборна комисия да подписа контракт за предпазване на устройствата в пространства – частна благосъстоятелност, до обезпечаването на подобаващи пространства – държавна благосъстоятелност.

Необходимите средства за 2021 година за използването на акта ще бъдат предоставени по бюджета на Централната изборна комисия за актуалната година с обособен акт на Министерския съвет. Средствата за следващата година ще бъдат планувани по плана на бюджет на Централната изборна комисия в хода на бюджетната процедура за 2022 г.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР