Министерският съвет прие решение за определяне на две болници в

...
Министерският съвет прие решение за определяне на две болници в
Коментари Харесай

Две болници в Плевен стават университетски

Министерският съвет одобри решение за установяване на две лечебни заведения в Плевен - Многопрофилната болница за интензивно лекуване " Д-р Георги Странски " ЕАД и УМБАЛ " Света Марина " за академични.

Съгласно Закона за лечебните заведения университетските лечебни заведения са многопрофилни или профилирани и в тях се реализират разнообразни действия.
 МУ-Плевен построява факултет по ветеринарна медицина
МУ-Плевен построява факултет по ветеринарна медицина

Закупува се парцел от община Плевен

Те са по направленията: клинично образование на студенти и докторанти по медицина и/или дентална медицина и/или фармация; клинично образование на студенти по специалности от професионално направление " Здравни грижи ".

Освен това в университетските лечебни заведения се организира следдипломното образование на лекари, зъболекари, фармацевти, експерти по здравни грижи .

Решението на Министерския съвет е взето по предложение на министъра на опазването на здравето - проф. Хинко Хинков , който дефинира кои лечебни заведения или техни клиники или отделения получават правата на академични лечебни заведения за периода на акредитационната оценка.
 Две бебета в сериозно положение са превозени от София до Плевен
Две бебета в сериозно положение са превозени от София до Плевен

Децата са взети със профилирана кола за спешна помощ от новата плевенска клиника за майчино и детско здраве

Предложението на министъра на опазването на здравето се прави въз основа на стимулирано искане от съответния ректор на висшето учебно заведение, в съгласие с ръководителя на лечебното заведение. Става въпрос за Медицинския университет - Плевен.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР