Министерският съвет прие Решение за одобряване на проекта на Програма

...
Министерският съвет прие Решение за одобряване на проекта на Програма
Коментари Харесай

Правителството одобри проекта на Програма „Научни изследвания, иновации и дигитализация за интелигентна трансформация“ 2021-2027 г.

Министерският съвет одобри Решение за одобрение на плана на Програма „ Научни проучвания, нововъведения и цифровизация за умна промяна “ 2021-2027 година

Програмата е създадена в поддръжка на политиката за по-интелигентна Европа посредством поощряване на новаторския и образован стопански преход на Европейския съюз.

Бюджетът на програмата е в размер на 1 095 010 853 евро, от които 885 510 000 евро е финансовото присъединяване на Европейския съюз и 209 500 854 евро е националното съфинансиране.

Програмата ще извършва характерна цел за развиване и усилване на потенциала за научни проучвания и нововъведения и на внедряването на съвременни технологии. Тя ще се поддържа посредством стабилно развиване на българската научноизследователска и иновационна екосистема. По този приоритет ще се поддържат дейности, посредством които ще се подобрят както слабостите в екосистемата, по този начин и потенциала, представянето и връзката сред обособените нейни детайли, като ще се увеличи успеваемостта на тяхното взаимоотношение, интеграцията им в европейското и световно пространство за реализира на оптимален резултат и резултати в интерес на интелигентната икономическа промяна. В допълнение, този приоритет адресира постигането на цел за Развитие на умения за умна специализация, промишлен преход и предприемачество на Програмата. Чрез нея ще се поддържа развиването на човешкия капитал и на такива познания, умения и компетентности в предприятията, неналичието на които биха довели до загуба на личен състав, заради цифровата и зелена промяна на стопанската система.

Специфична цел Усвояване на изгодите от цифровизацията на жителите, сдруженията, изследователските организации и обществените органи на Програмата ще бъде подкрепена посредством приоритет за Цифрова промяна на обществения бранш. По този приоритет е планувана поддръжка, посредством която ще се способства за добиване на оптимални изгоди за научните организации, бизнеса и обществото от цифровата промяна на обществения бранш, както и ще се увеличи количеството и качеството на инструментариума за разбор на обществените данни. Ще бъдат подкрепени вложения в две посоки – обезпечаване на условия за преход към ръководство и стопанска система, учредени на данни, и застраховане на високо равнище на национална киберсигурност.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР