Министерският съвет прие решение за одобряване на проект на Меморандум

...
Министерският съвет прие решение за одобряване на проект на Меморандум
Коментари Харесай

Охраната на въздушното пространство: Одобрен е проект на меморандум с Турция

Министерският съвет одобри решение за одобрение на план на Меморандум за съгласие сред Правителството на Република България и Правителството на Република Турция по отношение на презгранични интервенции за защита на въздушното пространство.

Република България извършва задания по носене на дежурство в спокойно време в границите на Интегрираната система на НАТО за противовъздушна и противоракетна защита /NATINAMDS/, според условията на регламентиращите нормативни документи на НАТО.

Турция води диалози с Англия и Испания, убеждава Германия да утвърди договорката

Презграничните интервенции за защита на въздушното пространство се организират от дежурни изтребители на една страна във въздушното пространство на прилежаща страна на основата на подписан Меморандум за съгласие сред държавните управления на двете страни членки на НАТО.

Република България е подписала Меморандуми за съгласие и организира такива презгранични интервенции по защита на въздушното пространство с Румъния и Гърция.

Към момента в разнообразни стадии на произвеждане се намират шест от самолетите, предопределени за България

В Меморандума за съгласие сред държавното управление на Република България и държавното управление на Република Турция се дефинират правата, отговорностите и отговорностите на страните, както и главните правила, процедури и условия за осъществяване на презгранични интервенции за защита на  въздушното пространство на двете страни.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР